Cătălin Striblea, scenariu despre Klaus Iohannis: Control al serviciilor

Cătălin Striblea trasează un scenariu care îl are ca protagonist pe Klaus Iohannis.

Jurnalistul spune - făcând referire și la un control al serviciilor - că președintele ar putea ajunge să conducă o clasă politică fără corupție.

"Nu vă ascund că unul dintre scenariile pe care le aud des pe holurile televiziunii este că serviciile au adus la președinție "un băiat din afară", tocmai ca să poate face curat. Curând el va scăpa și de foștii pedeliști. Și va putea să-și exercite controlul cu o nouă clasă politică. Aproape de unul singur. Scenariul evocat vorbește de un control al serviciilor, însă. Nu știu dacă e așa, dar, dacă e, dispariția unei clase corupte nu e o dramă", scrie Cătălin Striblea pe blogul său.

"Voluntar sau involuntar, președintele Iohannis primește un mare ajutor pentru preluarea puterii. Căci eu spun că până în acest moment, președintele nu a sosit încă la putere. Adică este acolo, dar nu-și exercită prerogativele. Nu și le exercită de maniera pe care o știm. Ba, mai mult, în ultimele zile, aproape am ajuns la conlcluzia că în România s-a conturat un adevărat vid de putere. Ponta e slăbit și retras, Iohnnis nu vrea, Băsescu la mantinelă.

Dar domnul Iohannis este practic împins spre putere. Posibilitatea unei construcții pe dreapta a dispărut odată cu închiderea Elenei Udrea și punerea în defensivă a lui Traian Băsescu. Lovitura de azi, în plin grup al premierului Ponta îi va șubrezi acestuia și mai mult poziția. Vorbesc de partid, dar mai ales la guvernare", a mai notat jurnalistul B1 TV pe blog.

VEZI ȘI: Capitală Europeană a Culturii, în România. Anunțul ministrulului Culturii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel