Cătălin Predoiu, premier. Klaus Iohannis: Eu tind să...

Klaus Iohannis a declarat că soluția optimă în cazul lui Victor Ponta este demisia, arătând că în acest caz va consulta partidele și formațiunile parlamentare pentru nominalizarea unui nou prim-ministru.

VEZI ȘI: Alessandra Stoicescu, reacție vehementă: Halucinant tupeu

Întrebat dacă rămâne la propunerea de nominalizare a lui Cătălin Predoiu drept premier, așa cum a anunțat în campania electorală, el a răspuns: "Eu tind să-mi păstrez și să-mi îndeplinesc promisiunile".

"Demisia lui Victor Ponta este soluția optimală. În varianta cealaltă putem să discutăm când va fi cazul despre suspendare", a spus Klaus Iohannis la TVR1.

El a precizat că în cazul unei demisii a lui Victor Ponta din funcție, pasul următor este consultarea cu partidele parlamentare, nominalizarea unui nou premier și formarea unui Guvern.

"Există în Constituție prevăzută acea fază de consultări a partidelor politice care în anumite perioade a dus la consultări pur formale. Eu chiar vreau să consult partidele politice, vreau să aud opțiunile lor, vreau să văd cum reacționează atunci când ajungem în situația respectivă și în funcție de acest lucru voi face nominalizarea. Dar opțiunea mea este cunoscută destul de bine bănuiesc", a spus Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel