Cătălin Predoiu: Executivul Ponta negociază periculos și iresponsabil în numele românilor

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al PNL și premierul din umbră al liberalilor, apreciază drept "periculos şi iresponsabil felul în care Executivul Ponta negociază în numele românilor", mărturie stând faptul că, în urmă cu o zi, Comisia Europeană a decis iniţierea procedurii de dezechilibru macroeconomic în cazul României.

"Guvernul Ponta a pus pe butuci acordul cu FMI și Comisia Europeană", acuză Cătălin Predoiu, în cadrul unui comunicat de presă publicat, joi, pe site-ul PNL. 

Potrivit premierului din umbră al PNL, decizia Comisiei Europene de iniţiere a procedurii de dezechilibru macroeconomic în cazul României, este de fapt o primă ripostă din partea forului european, "după modul lipsit de diplomaţie în care Executivul condus de Victor Viorel Ponta a purtat, în ultimul an, negocierile cu oficialii FMI şi CE în acordul pe care România încă îl are.

În comunicatul de presă trimis ieri, Comisia Europeană recunoaşte şi dă de înţeles că actualul acord e ca şi nul, motiv pentru care ţara noastră nu mai beneficiază de tratament special din partea autorităţilor europene".

Cătălin Predoiu susține că premierul Victor Ponta şi miniştrii săi au reuşit să rupă definitiv relaţia specială pe care ţara noastră o avea cu oficialii CE, un gest necugetat care va costa bugetul de stat milioane de euro.

Predoiu: Oficialii FMI și CE, trimiși acasă cu coada între picioare

"Oficialii misiunii FMI şi CE, au venit, de mai bine de un an, la Bucureşti ca să fie trimişi acasă cu coada între picioare. Tot de mai bine de un an nu au mai fost agreate scrisori de intenţie, la finalul fiecărei misiuni. Circul şi scandalul caracteristic manierei de negociere a lui Victor Viorel Ponta au predominat şi în discuţiile cu experţii străini. Iar de pierdut au românii şi bugetul de stat", mai spune Predoiu, susținând că "statul va primi cu 10% mai puţini bani europeni pentru toate proiectele publice făcute pe bani UE". 

"Mi se pare periculos şi iresponsabil felul în care Executivul Ponta negociază în numele românilor. Cred ca Ponta nu face altceva decât să scoată în evidență nevoia cât mai urgentă de un nou Guvern responsabil, care să acționeze în interesul țării, nu să se lase guvernat de orgolii personale", conchide Cătălin Predoiu.

Ponta, după decizia CE: Suntem într-o companie onorantă

CE a decis să demareze procedura de dezechilibru macroeconomic pentru România și Portugalia, două din cele 16 țări identificate în luna noiembrie 2014 că înregistrează dezechilibre economice.

Premierul Victor Ponta a comentat joi anunțul Comisiei Europene (CE), după o vizită la Spitalul Militar din Capitală.

"În urma analizei Comisie Europene s-au stabilit mai multe categorii de țări: categorii cu probleme grave din punctul de vedere al dezechilibrelor macroeconomice — și România nu este acolo; categorii de țări cu deficit excesiv — iarăși nu suntem acolo, că până la trei la sută mai avem foarte mult, noi am făcut 1,8%; și o categorie în care România este într-o companie onorantă, adică alături de Belgia, Olanda, Marea Britanie, Suedia și Finlanda, țări care și-au îmbunătățit echilibrul macroeconomic, dar care au în continuare măsuri în acest sens", a declarat Premierul Victor Ponta, citează Agerpres.

El a susținut că, în continuare, România trebuie să ia măsuri care să întărească echilibrul macroeconomic, așa cum procedează și alte state.

"Dacă citiți tot ceea ce a constatat, în mod corect, Comisia Europeană, și anume România a ieșit și a făcut progrese extraordinare față de perioada crizei din 2010, dar așa este în continuare, trebuie să luăm măsuri — ca și Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia, Marea Britanie — să întărim echilibrul macroeconomic", a arătat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel