Cătălin Predoiu, AVERTISMENT pentru Stelian Ion, noul ministru al Justiţiei. "Obiectivele nu pot fi atinse, indiferent câte eforturi fac"

Cătălin Predoiu a transmis un avertisment pentru noul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, la predarea mandatului. 

Acesta i-a transmis lui Stelian Ion că niciunul dintre obiectivele Ministerului  nu poate fi atins dacă nu există cooperare din partea Parlamentului. 

„Trebuie să ne concentrăm pe realizarea unor aşteptări din partea cetăţenilor. Fără o cooperare între Legislativ şi Executiv obiectivele Justiţiei nu pot fi atinse, indiferent câte eforturi fac Ministerul Justiţiei şi domnul ministru Stelian Ion. Este nevoie de suport din partea Parlamentului”, a declarat Cătălin Predoiu. 

CSM şi asociaţiile de magistraţi, parteneri importanţi 

„De ieri avem o majoritate pro-justiţie în Parlamentul României, avem o unitate de obiective între Executiv şi majoritatea din Legislativ, o unitate de obiective care nu a existat până ieri. Se ştie bine că obiectivele Guvernului Orban în justiţie nu erau şi obiectivele majorităţii PSD din Parlament. Dar acest impediment este acum înlăturat prin voinţa cetăţenilor. Aş mai adăuga faptul că pentru un mandat de succes este nevoie şi de sprijinul Ministerului Finanţelor şi de foarte multă cooperare din partea sistemului judiciar. Nu mă refer doar la CSM, mă refer şi la asociaţiile magistraţilor”, a spus Predoiu, citat de Agerpres.

Deşi Stelian Ion, noul ministru al Justiţiei, a dat de înţeles că unele măsuri se pot lua şi prin OUG, este important să amintim că la referendumul organizat în 2019, majoritatea populaţiei a votat împotriva unor Ordonanţe de Urgenţă în domeniul Justiţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel