Cătălin Predoiu, atac dur la adresa Guvernului Ponta, din cauza Diasporei

"Domnului Ponta îi este frică de votul din Diaspora", a declarat Cătălin Predoiu, nominalizat de ACL la funcția de premier, dacă Iohannis va câștiga alegerile de duminică. 

"După datele din primul tur este evident că am avut de-a face cu o acțiune deliberată a MAE de a respinge dreptul constituțional la vot. Altfel nu se explică de ce au fost desființate secții care erau plasate în localități în care trăiesc mulți români și au fost înființate secții în localități cu diaspora mai mică", a declarat Cătălin Predoiu, marți, într-o conferință de presă.

"Am văzut că sunt primării în zone care locuiesc peste o sută de mii de români,  care s-au oferit pentru a găsdui astefel de secții, pe costul lor, dar s-a refuzat. Au fost secții mutate în ultimele zile, și oamenii nu le-au mai găsit. 

După această acțiune concentrată de a bloca votul, am avut această comedie cu demisia ministrului de Externe, și acum prestația domnului Meleșcanu, care ne spune exact ce ne-a spus și domnul Corlățean. Atunci nu mai vedem rostul pentru care a venit domnul Meleșcanu. Este fals că MAE nu are atribuții în procesul electoral. Reamintesc faptul că dreptul la vot este prevăzut în art. 23 din Pactul internațional privind drepturile civile și politice și art 36 din Constituție. În baza acestor texte, orice guvern poate să garanteze dreptul la vot. Ministrul Meleșcanu să se raporteze la Constituție, nu poate nimic bate Constituția, nici chiar voința domnului Ponta. Deci există asemenea temeiuri legale și BEC a semnalat aceste lucruri, că nu există niciun impediment, dar nu se vrea.

Citește și: Document intern MAE: Germania restricționează numărul secțiilor de vot în turul II

Potrivit Constituției, poporul trebuie să aibă ultimul cuvânt, nu MAE. În măsura în care Guvernul nu va rezolva această problemă este clar că se încalcă dreptul constituțional al cetățenilor români din Diaspora.

Soluția era majorarea secțiilor, și acest lucru este refuzat de către MAE. În locul acestei soluții, Victor Ponta a oferit o excursie domnului Meleșcanu prin Diaspora. Sper că va călători la clasa a doua, potrivită prestației domniei sale. Este scandalos modul în care Guvernul tratează cetățenii români din străinătate care din 2010 și până astăzi au trimis în țară 18 miliarde de euro. Ăsta este răspunsul pentru contribuția lor, iar cetățenii români din țară care depind de banii pe care îi primesc din străinătate de la rudele lor să știe  că ceea ce face astăzi Guvernul Ponta într-o zi îi va afecta", a mai declarat Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel