Cătălin Predoiu a anunțat ce se va întâmpla cu TVA dacă PNL preia guvernarea

Premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu, a anunțat că, în cazul în care vor ajunge la guvernare, liberalii intenționează să mențină nivelul TVA la 19%, așa cum prevede noul Cod Fiscal. despre care spune însă că reprezintă "piatra pe mormântul Guvernului Ponta".

Cătălin Predoiu a declarat că reducerea TVA la 19% este o "măsură sustenabilă, care presupune măsuri pe care Guvernul Ponta nu le mai poate îndeplini".

"De luni de zile pregătim momentul preluării Guvernului, fără să anticipăm când va fi acel moment. Am început în decembrie 2014, prin antrenarea echipelor noastre în formarea planului de guvernare. Gestul, privit cu condescendenţă de PSD şi Victor Ponta, a fost un efort serios, prin care putem ieşi la liman cu toate - sănătate, educaţie, sport, dar pas cu pas, aşa cum spune şi preşedintele Iohannis, pe o muncă programată şi nu la întâmplare. Pe o muncă altruistă, pe care o vom depune pentru români. Nu sunt fraze de campanie, ci rezultatul eforturilor de luni de zile în partid.

Acest 19% va fi păstrat, e sustenabil. E scris în programul de guvernare al PNL încă dinainte de a apărea în Codul Fiscal şi presupune o serie de condiţii pe care Guvernul Ponta nu le mai poate îndeplini. Codul Fiscal e sustenabil, cu condiţia luării unor măsuri, repet. Codul Fiscal e piatra pe mormântul Guvernului Ponta, dacă vreţi, politic vorbind. Trebuie să mărim rata de absorbţie a fondurilor europene. E nevoie de creşterea investiţiilor din vest, iar Guvernul Ponta nu mai poate face asta, nu mai are credibilitate şi nici sprijin politic.

E nevoie de o reformă în sectorul companiilor de stat, unde e o mizerie economică şi politică de nedescris, prin contractele politice, care favorizează doar anumiţi actori politici, vezi exemplul Turceni", a declarat Cătălin Predoiu, în ediția de joi a emisiunii "Jocuri de putere", de la Realitatea TV.

Citește și: Victor Ponta, din Turcia: ”Azi este o zi extraordinară”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel