Cătălin Ivan, semnal de alarmă: România, cea mai săracă țară din UE

România este ţara cu cea mai săracă populaţie din Uniunea Europeană şi poate cu cei mai bogaţi politicieni, a declarat, vineri, europarlamentarul Cătălin Ivan, într-o conferinţă de presă organizată de RoAction. 

"Mă interesează prea puţin cine ajunge la puşcărie şi câţi ani stă acolo. Mă interesează ca banii furaţi să fie recuperaţi şi aici am o iniţiativă în Parlamentul European pe recuperarea banilor scoşi în afara UE. Efectele sunt multiple. Vorbim de ţara cu cea mai săracă populaţie din UE şi poate cu cei mai bogaţi politicieni. Vorbim de efecte sociale foarte grave. Vorbim de lipsa banilor pentru şcoli, spitale, investiţii, categorii tot mai defavorizate, de o depopulare a României. În acest moment, procesul de depopulare este cel mai grav din UE sau chiar din lume în acest moment, după ţările care sunt în conflict. În afară de ţările unde există un război civil sau sunt angrenate într-un război cu alte state, din România pleacă cei mai mulţi cetăţeni. În fiecare oră pleacă 9 români, sau ceva de genul acesta", a spus Ivan, care este şi cofondator al ONG-ului RoAction, scrie Agerpres. 

El a precizat că în România există o corupţie endemică. 

"Avem lucrătorii cei mai prost plătiţi din toată UE. Avem sindicate cărora li s-a amputat capacitatea de a negocia contracte colective de muncă printr-o lege dată de Parlamentul României în 2010, dar care nici până astăzi nu a fost reparată. Dacă ar fi să arătăm o singură cauză, să punem o singură etichetă cum s-a ajuns aici, nu există decât una: corupţia endemică", a precizat europarlamentarul. 

De asemenea, el a menţionat că în Portugalia s-au interzis acţiunile la purtător, printr-o lege susţinută de toate partidele. 

Conform unui comunicat al ONG-ului, în plin proces de tranziţie spre o democraţie consolidată, la zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România se află în plin război contra corupţiei endemice. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel