Cătălin Ivan: Pe Macovei o ajută un coleg de partid din PE. Vezi aici plângerea

ivan dc
ivan dc

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că există în PE două plângeri pe numele Monicăi Macovei, acuzată de minciună și dezinformare. La rândul său, europarlamentarul PDL, a replicat în aceeași notă, susținând că cel care minte e social-democratul, infirmând totodată existența unei Comisii de Etică sau faptul că este cercetată de aceasta. 

Mai mult, fostul ministru al Justiției afirmă că a primit o scrisoare din partea unui membru al Comitetului Consultativ al Parlamentului European, care îi oferă asigurări că nu există vreo plângere pe numele ei, iar Cătălin Ivan va fi tras la răspundere pentru acuzații mincinoase.

De Ce News: Monica Macovei susține că ar trebui să vă cereți scuze public, pentru că nu există o Comisie de Etică și nici vreo plângere împotriva dânsei. Cum răspundeți?

Cătălin Ivan: O să primească Monica Macovei și răspunsul din partea Parlamentului European. Există plângerile înregistrate la PE, iar Monica Macovei este în atenția conducerii instituției pentru comportamentul din vară vizavi de Agențiile Europene. Plângerile există, sunt oficiale. Monica Macovei nu are cum să mai mintă în PE, asta este problema cea mai gravă a dânsei, că pionul otrăvit al lui Traian Băsescu a fost blocat. Dacă în vară am fost luați prin surprindere, acum știm foarte bine ce avem de făcut și suntem pregătiți pentru orice campanie de dezinformare a lui Traian Băsescu.

Dânsa susține că a primit o scrisoare de la un membru al Comitetului Consultativ din PE, care i-a confirmat că nu există nicio plângere . . 

Da, da a primit o scrisoare de la colegul dânsei de partid. Aceeași care spuneau în vară că e lovitură de stat în România. Nu e de la un oficial al PE.

Veți fi tras la răspundere în PE, așa cum susține europarlamentarul PDL?

Dna Macovei și mass-media din România vor avea un răspuns oficial legat de situația ei în PE. E o strategie a PDL de a-i acuza pe toți de minciună, mai puțin pe ei. Eu am văzut scrisoarea aia trimisă de un coleg de partid ca să o ajute. Nu valorează nici cât o ceapă degerată. Eu am prezentat o plângere oficială, semnată de toți oficialii care conduc agenții europene, absolut toți, cu semnături în original. Oameni fără coloratură politică. Semnată în octombrie la Stockholm.

Care este imaginea Monicăi Macovei în PE?

Este văzută ca o mincinoasă și ca o intrigantă. Nu ai voie să minți și să dezinformezi în PE. Din această cauză sunt și plângerile făcute. Președintele PE trebuie să ia act de plângeri. Ne așteptăm la o campanie similară celei din vară și așteptăm cu toții să vedem dacă dosarul Monicăi Macovei va rămâne cel care este acum, cu cele două plângeri sau vom face și altele.

Ce joc urmează să facă dânsa în continuare?

Noi știm din surse sigure că ea urmează să mintă în PE, să spună că a fost fraudă, că USL nu a câștigat de fapt alegerile parlamentare din nouă decembrie și că Victor Ponta nu poate fi numit prim-ministru.  Am anunțat conducerea PE despre acest lucru și zi îi voi ține permanent informați

Se repetă scenariul de astă-vară?

Este același scenariu ca astă-vară. Supărarea ei este că am blocat-o și nu mai poate să mintă, pentru că are deja două plângeri.

Plângerea semnată de șefii Agențiilor Europene împotriva Monicăi Macovei poate fi consultată AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel