Cătălin Ivan: Liderii PDL, ipocriți și rupți de realitate

catalin_ivan
catalin_ivan

Şeful delegaţiei PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, consideră că liderii democrat-liberali care critică Guvernul Ponta în legătură cu situația absorbției fondurilor europene sunt “ipocriţi şi rupţi de realitate", întrucât actuala guvernare a reușit să crească rata de absorbţie de la 7,5% la 10% în doar 4 luni, cam cât au atras guvernele PDL într-un an.

„Intervenţiile publice ale liderilor PDL prin care critică starea fondurilor europene din România şi vorbesc de o moţiune simplă depusă împotriva guvernului pe acest subiect arată cât de ipocriţi şi rupţi de realitate sunt aceştia. Au avut la dispoziţie mai bine de 3 ani să-şi arate abilităţile în atragerea acestor fonduri, însă au atras doar 7,5% din suma totală destinată României”,a afirmat, duminică, Cătălin Ivan într-un comunicat, scrie NewsIn.

Potrivit europarlamentarului PSD, ”în ritmul acesta, PDL ar fi atras întreaga sumă alocată ţării noastre în perioada 2007-2015 în 40 de ani!”, pe când “odată cu venirea guvernului USL, lucrurile s-au schimbat în bine în acest domeniu”.

“În doar 4 luni, în perioada mai-august, Guvernul USL a reuşit să crească rata de absorbţie de la 7,5% la 10%. Practic, în perioada guvernului Ponta au fost atraşi în 4 luni banii pe care guvernele PDL reuşeau să îi atragă într-un an!”, a explicat Cătălin Ivan.

Încrezîtor că ”Guvernul Ponta va reuşi să menţină şi chiar să îmbunătăţească acest ritm de absorbţie a banilor europeni şi în perioada următoare”, liderul europarlamentarilor PSD a mai susținut că “Guvernul USL va reuşi să atragă aproape 7% din totalul fondurilor pe an. Vorbim de aproximativ aceeaşi pondere a fondurilor pe care pedeliştii au reuşit să o atragă timp de 3 ani de guvernare. Cu siguranţă dacă nu erau problemele create sub guvernarea PDL, ritmul de absorbţie era şi mai bun”, a mai spus Ivan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel