Cătălin Ivan, ”cadou” pentru Charlie Hebdo. Propunerea europarlamentarului

catalin ivan
catalin ivan

În plin scandal după caricatura apărută în Charlie Hebdo depre Victoria Simonei Halep la Roland Garros, europarlamentarul Cătălin Ivan a făcut o propunere publicației franceze.

„Pentru ca ajung astazi la Paris, am zis ca ar fi frumos sa las la sediul Charlie Hebdo un cadou realizat de @jup si o invitatie. Mai jos aveti textul invitatiei si in poza este cadoul”, a scris Cătălin Ivan pe pagina personală de Facebook.

Iată scrisoarea integrală adresată revistei Charlie Hebdo:

"Domnule redactor sef al revistei Charlie Hebdo,

Va scriu in calitate de membru al Parlamentului European, singura institutie europeana care reprezinta cetatenii europeni, mandatul nostru fiind dat direct, prin vot, prin urmare fiind incarcat cu o mare responsabilitate fata de cei care ne-au investit cu increderea lor.

O data in plus, sunt onorat sa reprezint, la nivel european, un popor care a luptat din greu, si lupta inca si astazi, pentru a-si castiga dreptul de a se exprima liber. Ceea ce in Franta poate parea un dat, in Romania si in alte tari membre ale Uniunii Europene, dreptul la libera exprimare este obtinut greu, cu multe sacrificii, cu multa varsare de sange si generatii intregi sacrificate. Prin urmare, sunt ultimul pe care cineva l-ar putea banui ca intentioneaza sa puna pumnul in gura cuiva care doreste sa-si exprime liber opinia.

Publicatia pe care o conduceti a scandalizat de nenumarate ori, prin pozitiile adoptate fata de subiecte cel putin sensibile pentru categorii vaste de populatie, fie ca vorbim de religii, tari sau culturi. Fara sa-mi propun sa judec politica editoriala a revistei Charlie Hebdo, va fac o propunere care, sper eu, nu va putea fi refuzata. In luna septembrie voi organiza o dezbatere in Parlamentul European despre libertatea de exprimare, despre agresivitatea de limbaj, despre valori europene care trebuie protejate, despre ceea ce ne uneste si ne dezbina atunci cand vorbim de libertatea presei.

In preambulul Cartei Europene a Drepturilor Omului se prezinta dorinta statelor semnatare de a avea „un viitor pasnic intemeiat pe valori comune" si se declara ca „Uniunea este intemeiata pe valorile indivizibile si universale ale demnitatii umane. Libertatea de exprimare a unuia se opreste acolo unde atinge drepturile altuia, iar dreptul la imagine si la demnitate al unei persoane, oricare ar fi ea, este un drept la fel de important precum dreptul la libera exprimare al altei persoane, oricare ar fi ea.

Pentru ca prezenta dumneavoastra ar fi importanta, va rog sa-mi comunicati o perioada in care agenda v-ar permite sa veniti la Bruxelles. Daca nu aveti o perioada preferata, in maximum o saptamana voi reveni cu invitatia oficiala si cu toate datele acestei dezbateri.

Avand convingerea ca si pentru dumneavoastra libertatea si demnitatea sunt valori care trebuie aparate in egala masura, va rog sa primiti aceasta caricatura ca preambul al unei dezbateri pe cat de importante, pe atat de necesare."

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel