Cătălin Cherecheș, prins în Germania - Foto în articol / Reacția ministrului de Interne

Inquam Photos / Paul Ursachi
Inquam Photos / Paul Ursachi

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania.

UPDATE:

Cătălin Cherecheș ar avea rude în Germania. Aceștia ar fi medici și ar avea o clinică acolo. În plus,  potrivit surselor Antena 3 CNN, Cătălin Cherecheş ar fi încercat să fugă din Germania. El ar fi mers cu o mătușă cu mașina, cu aproximativ 200 de km la oră prin oraş. Ar fi vrut să ajungă la gara Augsburg. Acolo a încercat să scape de mașina cu care se deplasase şi eventual să ia un taxi, dar a dat nas în nas cu polițiștii.

Cătălin Cherecheș ar fi dus mai multe sume de bani în Germania. Acest lucru ar fi fost confirmat de către mama sa.

"Vă prezentăm niște documente pe care sigur Poliția Română le știa foarte bine în momentul în care au coordonat această operațiune, operațiune soldată cu succes. În momentul în care ne uităm la traseul lui Cherecheș și la modul în care acesta încerca probabil să ajungă în Italia pe o insulă, unde el pare că își pregătise acolo niște lucruri, însă nu avea bani sau e ceva greu de înțeles pentru că în documentele acestea ne apare faptul că mama lui Cherecheș în procesul pe care l-a avut cu ANI, acesta este documentul care probabil i-a ajutat foarte mult pe polițiștii români să meargă pe această pistă și să lucreze cu cei din Germania foarte bine. "Sumele retrase de fiul meu din acel cont erau ținute acasă de către acesta sau de către sora mea din Germania", spune Chereheș. Practic mătușa cu care l-au prins în mașină.

"Din acest cont au fost extrageri succesive făcute de către fiul meu. Nu pot preciza cuantumul retragerilor sau cuantumul aportului acestora la firma pe care o administra fiul meu. Restul de bani au fost retrași de către acesta în numerar, fiind ținuți fie în Baia Mare, fie de sora mea în Germania. Nu pot preciza proporția sumelor deținute în Baia Mare, respectiv Germania. Îmi explic păstrarea acelor sume de bani la acele locații prin prisma instabilității sistemului bancar, neștiind unde este mai potrivit să fie păstrați banii. Banii erau ținuți într-uns seif la cele două locații. Transportul banilor lichizi peste graniță s-a făcut prin deplasări succesive către locația de destinație. Fiul meu, de fiecare dată când pleca în Germania transporta o sumă de bani, la fel și eu".

Câte deplasări au fost făcute în Germania? Martora spune că nu poate preciza exact.

"În decursul unui an, am efectuat circa 7-8 deplasări în Germania, la fel și fiul meu care efectua deplasări aproape lunar".

Deci pentru o perioadă destul de lungă de timp domnul Cherecheș se ducea lunar în Germania. Cumva destul de previzibil.", a spus Mihai Gâdea.

Știrea inițială:

”În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. 

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia.

În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară” anunță IGPR

Anunțul vine în contextul în care încă de ieri au apărut informații potrivit cărora Cătălin Cherecheș s-ar putea afla fie în Italia, fie în Franța sau Germania. Acestea erau cele trei țări luate în calcul de oamenii legii. 

”Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare” a reacționat Cătălin Predoiu, ministru de Interne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel