Cătălin Avramescu e propus ambasador în Finlanda şi Estonia. Titus Corlăţean declară că acesta nu va obţine aviz favorabil

Consilierul prezidenţial şi şeful cancelariei şefului statului, Cătălin Avramescu, este propus de către Ministerul de Externe pentru funcţia de ambasador în Finlanda şi Estonia. În aceste condiţii, preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a declarat că acesta nu va obţine votul comisiilor de specialitate din Parlament.

Corlăţean a acuzat că aceasta este una dintre numirile "politice" care nu va putea fi acceptată, urmând să-i solicite ministrului de Externe, Teodor Baconschi, retragerea propunerii.

De menţionat că Avramescu  a fost propus de Traian Băsescu, în iunie 2007, pentru postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SRTV, însă a fost respins de comisiile de cultură din Parlament. Decizia celor două comisii l-a nemulţumit la acea vreme pe Avramescu, care a acuzat votul dat ca fiind unul îndreptat împotriva preşedintelui Traian Băsescu. "Decizia îl vizează în primul rând pe Traian Băsescu. Orice candidat ar fi trimis, ar fi fost acelaşi verdict", a arătat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel