Cătăin Predoiu, despre relația cu Klaus Iohannis: Nu există tensiuni

Premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu, a vorbit, într-un interviu acordat pentru Adevărul Live, despre momentul propice în care PNL trebuie să preia guvernarea, dar și despre relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis.

Cătălin Predoiu a susținut că 2015 este un an plin de provocări, nu numai politice , ci și economice pentru România, mai ales că în ultimul sfert de secol s-au ratat multe atuuri și nu aven încă un motor economic propriu. 

Cezar Preda: Cătălin Predoiu va fi premier, nu Traian Băsescu

Premierul desemnat al noului PNL consideră că se impune un altfel de management, întrucât România are nevoie de un nivel de creştere economică de minimum 5% în mai mulţi ani de zile, iar dacă se dorește o guvernare bună, "Nu trebuie să mai punem culoarea politică înainte de orice. Trebuie să punem competenţa. Problema a fost că s-a folosit doar criteriul politic. Eu vin din sectorul privat, vin din dreapta politică, am trăit dreapta politică, am făcut locuri de muncă, am plătit impozite. Poţi să scoţi din oameni performanţă dacă le explici clar obiectivele, dacă eşti tu, ca manager, înaintea tuturor. Liderul modern, liderul de secol XXI, trebuie să inspire în primul rând", a susținut Cătălin Predoiu.

România are nevoie de o guvernate de secol XXI

Întrebat dacă noul PNL are oameni, măcar în linia ministerială, fostul ministru al Justiției a răspuns: "Am certitudinea că nu numai prima linie, ci şi secretarii de stat pot fi foarte buni. (...) Suntem în ceasul al 12-lea şi trebuie să dăm României o guvernare de secol XXI, care să producă o rupere de ritm, nu doar să bifeze nişte căsuţe".

Predoiu, premier. "Nu mi-am pierdut capul"

Cât despre preluarea guvernării de către PNL cât mai repede, Cătălin Predoiu a explicat: "Trebuie să definim ce înseamnă repede. Nimeni nu spune că mâine se poate produce o schimbare politică majoră în România. O schimbare trebuie pregătită cu atenţie. România are nevoie de o guvernare profesionistă, iar acest lucru cere timp. Haideţi să nu ne crispăm. Injecţia de reponsabilitate din 16 noiembrie va produce efecte".

Pe de altă parte, Cătălin Predoiu a negat că are avea o relație tensionată cu noul președinte al României.

"N-a existat tensiune între mine şi domnul preşedinte Iohannis nici la momentul în care dânsul nu era nici măcar candidat, cum nu există nici acum. Ultimele dialoguri pe care le-am avut au fost în sensul de a ne concentra fiecare pe ce avem de făcut. Nu este un subiect", a conchis premierul desemnat al guvernului din umbră al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel