Cât va plăti fiecare român pentru vilele de protocol ale demnitarilor

Regia Autonomă - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) cheltuieşte anual sume exorbitante pentru vilele demitarilor. Doar pentru întreţinerea imobilelor vor fi cheltuite anul acesta peste 40 de milioane de euro, potrivit gandul.info. Alte 40 de milioane de euro vor fi cheltuite de RA-APPS, anul acesta, pentru mobilier scump, servicii de pază şi curăţenie. 

La un calcul simplu, fiecare român va scoate din buzunar în acest an 2 euro pentru întreţinerea vilelor de protocol din curtea RA-APPS. În total, 40 de milioane de euro. Tot 40 de milioane de euro se vor cheltui pentru mesele şi acţiunile de protocol, curăţenia şi pază în imobilele statului. De exemplu, numai căldura şi apa caldă din piscina de la Neptun, în care Traian Băsescu şi-a petrecut mini-vacanţa de 1 Mai, costă 430.000 de euro.

Sume uriașe cheltuite pentru vile ce stau goale de ani de zile

Şi pentru întreţinerea vilelor care stau goale de ani de zile, statul risipeşte sume uriaşe. 188.000 de euro se duc numai pentru Palatul Scroviştea, în care, de 8 ani, n-a mai pus piciorul niciun demnitar. Banii se cheltuiesc pentru motorina necesară centralelor termice, apă, curent electric, pază şi personal.

În plus, RA-APPS vrea să renoveze în acest an unele imobile, înlocuind parchetul şi intalaţiile electrice. Totul pe bani mulţi. De exemplu, Regia a atribuit un contract prin care numai prizele, becurile şi neoanele de care are nevoie ajung la 152.000 de euro. A mai cumpărat vopsele şi diluanţi în valoare de 271.000 de euro şi servicii de curăţenie în valoare de 528.000 de euro.

Datorii de 20 de milioane de euro de la chiriași

Pe de altă parte, RA-APPS nu reuşeşte să recupereze datoriile chiriaşilor, mai scriu jurnalilştii. Acestea se ridică la suma de 20 de milioane de euro.

În 2010, guvernul Boc a majorat chiriile, sub pretextul că, astfel, chiriaşii ilegali vor pleca din case. Rezultatul a fost însă că aceştia au refuzat să-şi mai plătească facturile către RA-APPS şi au dat statul în judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel