Cât va câștiga HoReCa din Capitală ca urmare a celor patru meciuri Euro 2020

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Industria HoReCa din Bucureşti va avea de câştigat ca urmare a celor patru meciuri Euro 2020.

Turneul de fotbal din această vară va rotunji veniturile restaurantelor, puburilor şi hotelurilor din oraşele unde se ţin meciuri cu 117 mil. euro, arată o analiză a Pitchinvasion.net, citată de Ziarul Financiar, scrie Mediafax. 

Restricţiile impuse de autorităţi ca urmare a pandemiei de COVID-19 vor reduce drastic încasările industriei HoReCa din oraşele unde se organizează turneul de fotbal Euro 2020, unul dintre cele mai concludente exemple fiind cel al Bucureştiului.

Patru meciuri în capitală 

În Capitală vor avea loc patru meciuri, iar ca urmare a acestora, restaurantele, puburile şi hotelurile din oraş vor câştiga 3,6 mil. euro.

Suma este însă de circa patru ori mai mică decât în mod normal, arată o analiză a platformei Pitchinvasion.net dedicată acestui turneu şi fanilor fotbalului.

Euro 2020

Cea de-a XVI-a ediţie a turneului final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020, organizat de UEFA, se va derula în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021, pentru prima oară în mai multe oraşe de pe continent, în total 11: Amsterdam (Ţările de Jos), Baku (Azerbaidjan), Bucureşti (România), Budapesta (Ungaria), Copenhaga (Danemarca), Glasgow (Scoţia), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Roma (Italia), Sevilla (Spania) şi Sankt Petersburg (Rusia), conform www.frf.ro. Este, de asemenea, a doua ediţie care se desfăşoară cu 24 de echipe participante la turneul final, după cea din 2016, care a avut loc în Franţa, conform Agerpres. 

În 2020 s-au aniversat 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei fotbalistice, iar Campionatul European trebuia să se desfăşoare iniţial în 12 oraşe ale continentului între 12 iunie-12 iulie 2020, dar a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus COVID-19. Amânarea a permis reducerea presiunii asupra serviciilor publice, mai ales cele de sănătate, din ţările afectate de pandemie, oferind în acelaşi timp spaţiu în calendar pentru ligile de fotbal europene suspendate pentru a-şi finaliza întrecerile interne. UEFA a decis ca denumirea competiţiei să rămână EURO 2020, chiar dacă aceasta are loc în anul 2021.

Condiții pentru țările gazdă UEFA a reevaluat, la 11 decembrie 2008, condiţiile de desfăşurare a turneului final pentru ţările gazdă, stabilind că sunt necesare noua stadioane principale şi alte trei de rezervă. Iniţial, 13 stadioane au fost selectate şi anunţate la 19 septembrie 2014, astfel: Londra (Anglia), Munchen (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia), Copenhaga (Danemarca), Bucureşti (România), Amsterdam (Ţările de Jos), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia), Glasgow (Scoţia). Dintre cele 13 stadioane, opt nu mai găzduiseră vreun Campionat European: Baku, Sankt Petersburg, Copenhaga, Bucureşti, Dublin, Bilbao, Budapesta şi Glasgow. Dintre cele 13 ţări, şapte nu au mai găzduit vreo finală europeană: Azerbaidjan, Danemarca, Ungaria, România, Irlanda, Rusia şi Scoţia. Dintre cele 13 stadioane stabilite iniţial, doar două au mai găzduit o finală europeană: Stadio Olimpico din Roma şi Amsterdam Arena. Vechiul stadion Wembley a găzduit meciurile şi finala Campionatului European din 1996, dar cu toate că noua arenă a fost construită în aceeaşi locaţie, este considerat un stadion diferit faţă de Old Wembley. În urma selecţiei finale, oraşele Bruxelles, Bilbao şi Dublin au fost eliminate, meciurile fiind mutate pe arenele din Londra, Sevilla şi Sankt Petersburg.

Drept de organizareRomânia a primit dreptul de organizare a patru meciuri din cadrul Campionatului European pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. UEFA le-a cerut celor 11 ţări gazdă, printre care şi România, să prezinte până pe 7 aprilie 2021 planurile proprii pentru intrarea pe stadioane şi alte scenarii, cu spectatori. UEFA a menţionat patru scenarii operaţionale: stadion deschis la capacitate maximă, deschis cu o capacitate de cel puţin 50%, stadion deschis cu o capacitate între 20-30% sau meciuri cu porţile închise. La 31 martie 2021, UEFA a decis să lase la nivelul autorităţilor locale decizia privind numărul de spectatori acceptaţi pe stadioane la meciurile turneului final al EURO 2020, notează Reuters.

Stadio Olimpico din Roma a fost ales să găzduiască jocul de deschidere, dintre Turcia şi Italia. Portugalia, participantă şi la această ediţie, este campioana en-titre, după ce a câştigat competiţia în 2016.

Echipele calificate la turneul final al Campionatului European sunt: Anglia (nouă prezenţe la turneul final), Austria (două prezenţe), Belgia (cinci prezenţe), Cehia (nouă prezenţe, o dată campioană ca Cehoslovacia), Croaţia (cinci prezenţe), Danemarca (opt prezenţe, o dată campioană), Elveţia (patru prezenţe), Finlanda (debutantă), Franţa (nouă prezenţe, de două ori campioană), Germania (12 prezenţe, de trei ori campioană), Italia (nouă prezenţe, o dată campioană), Macedonia de Nord (debutantă), Ţările de Jos (nouă prezenţe, o dată campioană), Polonia (trei prezenţe), Portugalia (şapte prezenţe, o dată campioană), Rusia (11 prezenţe, o dată campioană ca URSS), Scoţia (două prezenţe), Slovacia (patru prezenţe, o dată campioană ca Cehoslovacia), Spania (zece prezenţe, de trei ori campioană), Suedia (şase prezenţe), Turcia (patru prezenţe), Ţara Galilor (o prezenţă), Ucraina (două prezenţe), Ungaria (trei prezenţe), menţionează site-ul www.uefa.com.

Grupele EURO 2020 sunt următoarele:Grupa A: Italia, Elveţia, Turcia, Ţara Galilor - se dispută la Roma (Italia) şi Baku (Azerbaidjan).

Grupa B: Belgia, Danemarca, Finlanda şi Rusia - se dispută la Sankt Petersburg (Rusia) şi Copenhaga (Danemarca).

Grupa C: Austria, Ţările de Jos, Macedonia de Nord, Ucraina - se dispută la Amsterdam (Ţările de Jos) şi Bucureşti (România).

Grupa D: Croaţia, Cehia, Anglia, Scoţia - se dispută la Londra (Anglia) şi Glasgow (Scoţia).

Grupa E: Polonia, Slovacia, Spania, Suedia - se dispută la Sevilla (Spania) şi Sankt Petersburg (Rusia).

Grupa F: Franţa, Germania, Ungaria, Portugalia - se dispută la München (Germania) şi Budapesta (Ungaria).

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy