Cât rău îți face zahărul. Medic oncolog: Va hrăni tumoarea

Zahărul se găsește în majoritatea alimentelor pe care le consumă, iar consumat în exces te poate afecta grav. Ce spune un medic oncolog.

"Cel mai controversat aliment e zahărul, şi chiar s-a vehiculat o teorie cum că anumite celule, în special cele maligne, extrag mai uşor zahărul din sânge. De aceea, s-a crezut că, dacă o persoană cu cancer consumă zahăr, acesta va hrăni tumoarea. Dar acest lucru nu e corect. În realitate, nu se întâmplă aşa. Acest lucru nu e dovedit ştiinţific.

Dar excesul de zahăr are un alt efect nociv: e vorba de îngrăşare, care duce la sedentarism. Şi meseriile din ziua de azi sunt sedentare, lucrăm în faţa computerului multe ore şi facem din ce în ce mai puţină mişcare. Iar ştiinţa a dovedit de această dată că mişcarea poate contribui la reducerea riscului de cancer şi, în general, la o sănătate mai bună pe termen lung. O persoană în formă e una sănătoasă, la care toate sistemele şi organele funcţionează bine", spune prof. dr. Mustafa Bozkurt, medic oncolog, potrivit click.ro.

Vezi și: De ce să-ți speli picioarele cu bicarbonat. Rezultate excelente!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel