Cât plătim pentru papionul lui Liviu Negoiță

Titan
Titan

Sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 10:30, în Parcul Titanii din Sectorul 3 al Capitalei, se va desfășura o acțiune de sensibilizare a opiniei publice și de conștientizare a faptului că reciclarea hârtiei, și în general a tuturor materialelor refolosibile, este un act de responsabilitate față de mediu.

La inițiativa jurnalistului Inocențiu Voinea, candidat la Consiliul Local al Sectorului 3 din partea PDL, în echipa lui Liviu Negoiță, mai mulți tineri, echipați “la papion”, vor transforma în personaje 500 de copaci din parc și din zonele verzi învecinate. Copacii zâmbitori, și ei “la papion”, vor purta pancarte cu mesaje de mulțumire în numele fraților lor salvați de la tăiere prin acțiunea de reciclare, la care bucureștenii au răspuns neașteptat de bine.

Primăria Sectorului 3 dă pe spaţii verzi aproape la fel de mult ca Primăria Vienei

Liviu Negoiţă cheltuieşte an de an pe întreţinerea spaţiilor verzi din sectorul 3 al Capitalei aproape la fel de mult cât alocă pentru a întreţine parcurile şi grădinile din tot oraşul Primăria din Viena, una dintre cele mai verzi metropole europene. Totul pare în regulă, însă dacă ne uităm la cifre, situația se schimbă.

 În timp ce bugetul sectorului 3 dedicat acestei secţiuni se ridică, anul acesta, la aproximativ 36,5 milioane de euro (157 de milioane de lei), reprezentând 20% din bugetul anual total, iar în 2011 a fost de 42 de milioane de euro (184 de milioane de lei), adică 23% din bugetul total, vienezii se încadrează an de an într-un buget de 50 de milioane de euro, conform inginerului Franz Joachim Chen, unul dintre şefii Departamentului Municipal Parcuri şi Grădini din cadrul Primăriei din Viena, se arată pe site-ul primariacoruptasector3.ro

Având în vedere că sectorul 3 are 16,27 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, conform Registrului Spaţiilor Verzi al Primăriei Municipiului Bucureşti, iar Viena are aproximativ 120 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, conform reprezentanţilor Municipalităţii Vienei, cheltuielile primarului bucureştean nu par a fi justificate. Comparând la nivel local, nici măcar bugetul de 23 de milioane de euro (102,7 milioane de lei) din acest an al Primăriei Sectorului 1, cel mai verde sector bucureştean (77,19 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor), nu se apropie de cel al Primăriei Sectorului 3, care se află pe locul patru la acest capitol.

Astfel, fiecare dintre cei aproximativ 403.000 de locuitori ai sectorului 3 a cotizat, doar anul acesta, cu aproximativ 90 de euro la întreţinerea spaţiilor verzi, în timp ce fiecare vienez plăteşte între 22 şi 30 de euro anual pentru acest serviciu, în condiţiile în care aproximativ jumătate din suprafaţa Vienei este spaţiu verde.

Primăria Viena are un buget anual de 50 de milioane de euro pentru spaţiile verzi, în condiţiile în care Viena are 120 de metri pătraţi pe cap de locuitor. Asta înseamnă, la o populaţie de două milioane de locuitori, că spaţiul verde de care are grijă primăria din Viena este de 240.000.000 de metri pătraţi. Din aceste date rezultă că primăria din Viena investeşte, în medie, 0,20 de euro pe metru pătrat de spaţiu verde anual.

De cealaltă parte, cu doar 16 metri pătraţi pe cap de locuitor şi cu o populaţie de 400.000 de locuitori, spaţiul verde aflat în administrarea Primăriei Sectorului 3 este de 6.400.000 de metri pătraţi. Dacă luăm în considerare faptul că, în anul 2011, bugetul alocat de Primăria Sectorului 3 pentru întreţinerea acestui spaţiu verde este de 42 de milioane de euro, rezultă că Liviu Negoiţă a investit, în medie, în anul 2011, nu mai puţin de 6,56 euro pe metru pătrat.

Adică de 30 de ori mai mult decât investeşte primăria din Viena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel