Cât încasează organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra

C_t_c__tig__organizatorii_Jocurilor_Olimpice-dafe4e45211f1efc48c837eb8b2beac4
C_t_c__tig__organizatorii_Jocurilor_Olimpice-dafe4e45211f1efc48c837eb8b2beac4

Potrivit Sportcal, în ultimii patru ani, membrii Comitetului Internațional Olimpic(CIO), cei care se ocupă de organizarea celor mai importante competiții sportive, au câștigat 8 miliarde de dolari, potrivit Sportcal, citat de Business Insider.acă la finalul Jocurilor Olimpice, atleți vor râmâne cu medalii, organizatorii vor încasa sume semnificative. În ultimii patru ani, membrii Comitetului Internațional Olimpic(CIO), cei care se ocupă de organizarea celor mai importante competiții sportive, au câștiga 8 miliarde de dolari.De asemnea, Comitetul de organizare din Londra a câștigat o sumă estimată la 2,14 miliarde.Aceasta include 1,1 miliarde de dolari din sponsorizări interne, 931 milioane dolari din vânzarea de bilete, şi 125 milioane dolari de la licenţiere.

10% din bani,(800 de milioane de dolari), sunt direcționați către operaţiunile de la comitet. Circa 70% (5,56 miliarde de dolari), merg la comitetele de organizare a Jocurile Olimpice de vară şi de iarnă. Iar restul de 2,6 miliarde de dolari sunt direcționați către organizațiile de atleți.

Potrivit Sportcal, membrii  Comitetului Internațional Olimpic, care se ocupă cu promovarea Olimpiadei,sunt tratați regește.Cei 109 membrii ai comitetului mânâncă în cele mai bune orașe, și sunt tratați foarte bine.Aceștia au parte de multe beneficii, uneori de prea multe. Sunt transportați cu limuzine către hoteluri de cinci stele și degustă vinuri de 30.000 de dolari pentru o sticlă.Este cunoscut chiar și un caz,în care beneficiile au încălcat limitele.În 2002, mulţi membri CIO au fost acuzaţi că au primit bani şi cadouri din partea Comitetului de Candidatură de la Salt Lake City. Totul a izbucnit pe 10 decembrie 1998, când elveţianul Marc Hodler, director al Comitetului de Coordonare care supraveghea organizarea JO din 2002, a anunţat că mai mulţi membri ai CIO au primit mită.

De asemenea, CIO este scutit de impozit, fiind situat în paradisul fiscal Elveţia, unde nu sunt nevoiți să plătească un impozit de 20%."Scutirea de impozit este foarte importantă. Nu am cifre concrete cu privire la cât de mult putem economisi în dolari în acest mod, dar scutirea de impozit înseamnă că putem cheltui mai mulți bani pentru omlipiade", a declarat Gerhard Heiberg membru al CIO.Însă în urma unui scandal de mită, în care au fost implicate Comitetului Internațional Olimpic și FIFA, autoritățile elvețiene vor aplica noi legi în această privință. Până de curând mita era legală în Elveția.

Un alt semn de întrebare este ridicat în privința contelui care conduce Comitetul,Jacques Rogge. Născut pe 2 mai 1942 la Gand, în Belgia, Jacques Rogge a absolvit Facultatea de Medicină din oraşul natal. Internaţional de rugby, a participat la Jocurile Olimpice din 1968, 1972 şi 1976 în probele de yachting. Ales preşedinte al CIO în 16 iulie 2001, a fost ridicat la rangul de conte în 2002 de către Regele Albert al II-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel