Cât îi costă pe politicieni o masă în Parlamentul României

Parlamentarii români vor să mănânce în continuare pe bani puțini. Un contract public arată cât costă două feluri de mâncare și un desert. 

Politicienii vor să plătească un preț maxim de 20 de lei, cu tot cu TVA, pentru două feluri de mâncare și desert, în restaurantele din Parlamentul României, scrie romaniatv.net

Camera Deputaților vrea să concesioneze serviciile de alimentație publică în cadrul Salonului Brâncovenesc, astfel că a fost publicat pe SEAP (Sistemul Elșectronic de Achiziții Publice) un contract în valoare de 23,5 milioane de lei, fără TVA, care prevede mai multe aspecte de care trebuie să țină cont firmele interesate să pregătească masa parlamentarilor, jurnaliștilor acreditați și personalului. 

Ce scrie în caietul de sarcini și ce obligații are firma câștigătoare: 

”Pentru Restaurantul „Salon Brâncovenesc”, prestatorul va avea obligația să prezinte zilnic, minim:

1) două variante de meniuri economice (cu maxim două repetări pe săptămână), la prețul de maxim 15,5 lei cu TVA/meniu care vor cuprinde fel principal + garnitură;

2) două variante de meniu office compuse din două feluri de mâncare (felul 1 + felul 2) + desert, la un preț maxim de 20 de lei cu TVA/meniu:

a) felul 1 (minim 350 ml): supe, ciorbe, borșuri, aperitive calde și altele asemenea;

b) felul 2: firpturi/șnițele (minim 120 gr.), mâncăruri scăzute (min. 150 gr.) împreună cu garnituri (min. 200 gr.) și salate (min. 120 gr.) și altele asemenea + chiflă (min. 30 gr);

c) desert (min. 100 gr.): fruct, prăjitură, înghețată etc.

3) un meniu vegetarian/vegan;

4) un meniu diversificat care să includă și alte feluri de mâncare și desert, altele decât cele din meniurile prezentate mai sus.

– va trebui să ofere contra cost o gamă variată de băuturi nealcoolice adecvată meniurilor. Băuturile alcoolice vor fi comercializate numai în cadrul evenimentelor organizate, natura și cantitățile urmând să fie stabilite de comun acord între prestator și organizatorul evenimentului.

– va trebui să asigure inventarul necesar funcționării în bune condiții a restaurantului (fețe de masă, vesele/tacâmuri, pahare de sticlă, accesorii pentru servirea mesei, articole de menaj etc). Tacâmurile și vesela trebuie să fie la un standard ridicat – nu se acceptă tacâmuri și veselă de unică folosință.

Tacâmurile vor fi din inox, vesela va fi din porțelan, fețele de masă vor fi din materiale naturale, iar în măsura posibilităților acestea vor fi decorate cu elemente preluate din arhitectura Salonului Brâncovenesc; se acceptă tacâmuri și veselă de unică folosință doar pentru servirea în regim ‘take away’ (la pachet)”, se arată în documentul făcut public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel