Cât este taxa de drum a lui Băsescu față de acciza Ponta

Taxa de utilizare a drumurilor publice implementată de ministrul Băsescu a însemnat 13 eurocenți în plus la prețul benzinei și 14,4 eurocenți la prețul benzinei, spune Dan Șova, răspunzând astfel atacurilor venite de la Cotroceni pe tema accizei suplimentare de 7 eurocenți la combustibil.

"L-am văzut pe dl. Băsescu făcând tumbe la Tv și am întrebat la Ministerul de Finanțe, taxa de drumuri a d-lui Băsescu transformată în acciză cât a fost în prețul benzinei. Am luat cifrele exacte: 13 eurocenți pe motorină, 14,7 eurocenți pe benzină. Și nu a făcut nimic cu ei", a declarat ministrul Transporturilor, Dan Șova, miercuri seară, la Realitatea Tv. 

El a reiterat că banii colectați din acciza suplimentară merg în infrastructură, după ce ministrul Finanțelor a declarat în cadrul unui interviu că există riscul ca pensiile și salariile să nu fie plătite, dacă acciza nu intră în vigoare de la 1 aprilie.

"Doamna ministru Petrescu n-a spus așa ceva, ce a spus a spus foarte bine, poate a făcut o greșeală de comunicare, nu de conținut, dânsa s-a referit la ansamblu", a spus Șova.

Petrescu a afirmat că nu se vor mai putea plăti pensiile și salariile dacă se iau bani din bugetul comun pentru a se realiza proiectele de infrastructură, și nu din banii colectați din acciză, a mai explicat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel