Cât de repede avem noul Guvern. Chirieac, tranșant: În ultima săptămână îi dă foc

Ludovic Orban este într-o perioadă intensă de negocieri pentru a-și trece guvernul după ce a fost desemnat pentru funcția de prim ministru de președintele Klaus Iohannis, iar șansele ca să treacă de votul în Parlament sunt un subiect de analiză intensă, în aceste zile.

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat, duminică, la România Tv, care sunt pașii pentru ca Orban să ajungă la Palatul Victoria, în condițiile în care se apropie primul tur al alegerilor prezidențiale: 

”Deocamdată vorbim pe materialul clientului. Despre materialul pe care îl avem la dispoziție. Guvernul Orban 1, ca să-i spunem așa, astăzi, duminică, nu este pregătit să treacă de Parlament în următoarele 7-10 zile. Exită partide politice care nu vor veni la cvorum, iar dacă nu se face cvorum intrăm în situația în care am fost în 2009, atunci când domnul Băsescu l-a numit premier pe Liviu Negoiță, după ce a căzut domnul Croitoru de la PNL, și nici atunci Parlamentul nu a făcut cvorum și s-a amânat până după al doilea tur al alegerilor prezidențiale, acela cu fraudele. Și l-a prins tot cu domnul Boc, dat jos de o largă coaliție PSD-PNL-UDMR la începutul lunii octombrie 2009. Probabil că nici acum nu vom avea cvorum. Probabil că vom merge cu acest Guvern - unii spun între turul unu și turul doi - eu cred că lucrurile se vor tranșa după alegerile prezidențiale fiindcă, duminică 10 noiembrie sunt alegeri, BEC-ul va da rezultatul oficial miercuri, staff-urile de campanie trebuie să se regrupreze, parlamentarii din toate partidele sunt în teritoriu în funcție de candidatul pe care-l sprijină... În ultima săptămână îi dă foc, după cum stiți...”, a precizat Chirieac.

”A crede că va trece un Guvern este puțin, puțin probabil. Domnul Orban nu are capacitatea singur să-și treacă Guvernul, este nevoie de implicarea președintelui Iohannis, pentru ca Guvernul Orban să treacă de aici în zece zile, deci înainte de turul întâi”, a mai explicat analistul politic Bogdean Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel