EXCLUSIV  Cât de greu este să înveți limba română. Yousuk Won: ”Scrierea și citirea, ușor de învățat, nu durează mult”. Unde apar problemele

FOTO: Freepik @cookie_studio
FOTO: Freepik @cookie_studio

Yousuk Won (Lidia Shin),  profesoară de limba coreeană și de caligrafie Hangeul (literele coreene) la institutul King Sejong din București, și Young Sun Ha (Helen Lee), coordonator al unor programe derulate de Institutul King Sejong din București, ne-au vorbit despre dificultatea învățării limbii române.

O limbă străină cunoscută este o poartă deschisă spre lume, iar învățarea ei vine cu o serie de provocări, fie de gramatică, fie de scriere. Iar limba română este un exemplu de o astfel de limbă dificilă, dar plăcută dacă reușești să o înțelegi.

Yousuk Won (Lidia Shin), profesoară de limba coreeană și de caligrafie Hangeul, și Young Sun Ha (Helen Lee), coordonator al unor programe derulate de Institutul King Sejong din București, invitate la Interviurile DC News, au mărturisit cum au luat contact cu limba română, dar și cât de greu le-a fost să o învețe.

”Am învățat-o de la universitate, la Universitatea din București, ca pregătitoare și apoi m-am întâlnit cu studenții români care vor să învețe limba coreeană și am comunicat, eu limba coreeană, ei limba română și a fost ca un fel de schimb. În timp ce predau limba coreeană, în limba română, cred că s-a îmbunătățit mai mult limba română”, a declarat Young Sun Ha, în cadrul Interviurilor DC News.

Întrebată ce a fost mai greu de învățat în limba română, Yousuk Won a afirmat că în întregime este grea, dar și că este plăcută.

”Limba română mi s-a părut o limbă grea, deși este o limbă fonetică și m-am bucurat foarte mult când învățam alfabetul românesc și limba fonetică, dar ușor de învățat scrierea și citirea. Chiar sunt foarte științifice, și scrierea, și citirea, și nu durează mult (n.r. învățarea).

Însă gramatica are multe reguli și fiecare persoană diferită la forma de verbe și genuri - masculin, feminin, neutru - ceea ce noi nu avem în limba coreeană. Însă dacă le învățăm acele reguli, ne ajută să ne exprimăm mai clar. Mi-a părut că este mai detaliat, mai corectă față de limba coreeană. Totuși a durat mult să mă obișnuiesc cu acele reguli, încă mai învăț”, a explicat prof. Yousuk Won, care a precizat că se află în România ”de peste 20 de ani și tot învăț”.

Mai multe în video:

Citește și: Cea mai ușoară limbă de învățat de către români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel