Chirieac: E ABERANT! Măsură prostească luată de acest Guvern

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Bogdan Chirieac, analist politic, a explicat cât de eficientă este măsura de carantinare a localităților din jurul Bucureștiului. 

Zeci de localități din țară au intrat în carantină pentru 14 zile. Multe dintre ele sunt în jurul Capitalei. Cu toate acestea, controlul este ținut cu greu în condițiile în care mulți localnici sunt nevoiți să se deplaseze zilnic la muncă într-un oraș care nu se află în carantină, cum e cazul Bucureștiului.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV, unde a comentat pe baza măsurilor luate de autorități.

”Eu sunt de acord ca oamenii să colaboreze cu autoritățile, atâta vreme cât autoritățile iau decizii logice, nu prostești. Aici e diferența. Cei raționali sunt pentru respectarea măsurilor împotriva SARS-CoV-2, dar cum să carantinezi localități lipite de București? Ori carantinezi Bucureștiul și Ilfovul cu totul, ori nu poți să spui că vei carantina Sectorul 3, dar 4 și 5 nu. E aberant. Și metroul ce face? Se oprește la granița dintre sectoare? La fel e prostia cu carantinarea Ilfovului. Carantinează tot două săptămâni și limitezi foarte mult înăuntru și în afara acestei zone. E o măsură prostească, luată de acest Guvern care vrea neapărat să-și pună această etichetă de Guvern al proștilor”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Are Guvernul o strategie pentru vaccinare?

Întrebat despre campania de vaccinare anti Covid, dacă va exista o strategie, analistul politic a răspuns: 

”Nu am nicio încredere în momentul acesta că marii gânditori ai României vor face o mega strategie de vaccinare. Slavă Domnului! Dacă vine vaccinul, cei cu minte în cap se vor vaccina. Ceilalți vor fi și ei oricum protejați de cei care s-au vaccinat sau de cei care au trecut prin boală. Hai să așteptăm vaccinul. Să îl vedem unde îl depozitează, cum ne vaccinează. Dacă va fi la fel de bine organizat cum a fost cu carantinarea străzii de pe stânga și necarantinarea străzii de pe dreapta, cum e acum cu București și Ilfov, atunci nu mă aștept la mare lucru”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel