Cât costă susţinerea electorală a Patriarhiei: 7 milioane de euro

ontanu
ontanu

Patriarhia şi Neculai Onţanu au semnat un protocol pentru susţinerea din partea Primăriei la construcţia de biserici. Protoclul pare să fie unul cu bătaie lungă, pentru că Onţanu a mizat încă de pe atunci pe susţinerea Patriarhiei în alegerile locale din această vară. Protocolul a fost semnat în 2010, dar abia la începutul acestui an a venit primul tun serios către Patriarhie, şapte milioane de euro. În februarie 2012 Consiliul Local a făcut o rectificare bugetară pentru a da banii Patriarhiei, iar fondurile erau justificate prin datoria morală a fiecărui edil de a sprijini construcţia de edificii religioase. 

În luna februarie 2012, Cosiliul Local al Sectorului 2, a adoptat o rectificare bugetară prin care se donau şapte milioane de euro către Patriarhie. Cu doar câteva zile înainte o biserică a ars în sector, iar primăria a oferit doar un ajutor financiar, fără a face însă vreo rectificare bugetară.

După informaţiile referitoare la cele şapte milioane de euro, anunţate de DeCe News, Patriarhia s-a sesizat şi a remis un comunicat prin care ne precizau că ei acţionează etic şi pastoral, sub nicio formă politic. "Neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă faţă de problemele societăţii româneşti şi factor al păcii sociale, Biserica este permanent alături de toţi cei care trec prin momente dificile din cauza crizei economice prelungite, indiferent de opţiunile lor politice", se arăta în comunicatul Patriarhiei, care avea semnat încă din 2010 protocolul cu Neculai Onţanu.

“Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi domnul Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, au semnat astăzi, 16 iunie, un protocol privind parteneriatul între Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureştilor şi Consiliu Local al sectorului 2, din Municipiul Bucureşti. Protocolul prevede implicarea Arhiepiscopiei Bucureştilor şi a Primăriei Sectorului 2 în construcţia de biserici, restaurarea unor lăcaşuri de cult precum şi unele activităţi social – filantropice”, se arată în protocolul semnat în 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel