Cât costă poluarea generată de fabricile din România

Datele Agenției Europene de Mediu situează România pe locul al șaselea în Uniunea Europeană în funcție de costurile în privința sănătății și protecției mediului.

În vârful clasamentului sunt Germania, Polonia, Marea Britanie și Franța care, totuși, dețin și cele mai mari facilități industriale.

Poluarea generată de fabrici a costat România între 25 și 80 miliarde euro în numai patru ani. 

La nivelul întregii Uniuni, undeva între 330 de miliarde și 1.000 de miliarde de euro au fost costurile generate de emisiile poluante.

Citește și: PODURI PESTE DUNĂRE. Guvernul a aprobat un memorandum pentru construcția a două poduri peste Dunăre între România și Bulgaria

Studiul a analizat aproape 15.000 de uzine între 2008 și 2012, iar jumătate din costuri au fost generate de emisiile a doar 147 de fabrici sau centrale energetice, adică doar 1% din total.

Electrocentrala Turceni e al treilea mare poluator din Uniunea Europeană, în funcție de impactul asupra costurilor totale, iar Electrocentrale Rovinari - pe locul șase.

Potrivit studiului, statele ar putea economisi între 11 și 32 de miliarde euro pe an dacă toate companiile ar întruni cerințele europene privind cantitatea de emisii poluante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel