Cât costă avionul de lux închiriat de Klaus Iohannis pentru vizita din SUA - FOTO

Cât costă avionul de lux închiriat de Klaus Iohannis pentru vizita din SUA / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Cât costă avionul de lux închiriat de Klaus Iohannis pentru vizita din SUA / Foto: Facebook Klaus Iohannis

Află în articol cât costă avionul de lux închiriat de Klaus Iohannis pentru vizita din SUA.

Peste 200.000 de dolari ar fi dat Administrația Prezidențială pentru avionul închiriat cu care Klaus Iohannis s-a dus la New York, scrie Realitatea.net.

Potrivit cotațiilor internaționale, avionul închiriat de administrația de la Palatul Cotroceni costă aproape 11.000 de dolari pe oră, iar pentru un zbor dus-întors România-New York, care durează aproximativ 18 ore, costul final de închiriere se ridică la peste 200.000 de dolari.

Aeronava Falcon8X are compartiment de luat masa, unul de relaxare, dar și un dormitor cu un pat imens.  Reamintim că președintele Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală ONU, organizată la New York, dar și la un summit pe tema pandemiei, ținut de Administrația Prezidențială a Statelor Unite. Alături de Klaus Iohannis este prezent ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

”Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet. Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA.” scria ieri BoardingPass. 

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este 'Construirea rezilienţei prin speranţă vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucţia durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului şi revitalizarea Organizaţiei Naţiunilor Unite'.

Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt debutează marţi, fiind cel mai important eveniment internaţional anual de diplomaţie multilaterală. În prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale, preşedintele Klaus Iohannis va susţine intervenţia naţională în plenul Adunării Generale.

'Participarea preşedintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidenţiere a poziţiei ţării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare, bazate pe principii democratice solide şi respectarea dreptului internaţional. Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia importanţa ordinii internaţionale bazate pe reguli, precum şi a unui multilateralism eficient şi echitabil, în beneficiul tuturor cetăţenilor statelor membre ONU', a arătat Administraţia Prezidenţială.

Află AICI ce mai cuprinde programul președintelui în vizita din SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel