Cât au cheltuit deputații în 2012 pe plimbările în străinătate

parlamentul
parlamentul

Deputații au decis în anul 2010, prin unanimitate de voturi, să limiteze accesul publicului la informațiile cu privire la cheltuielile lor, astfel încât să nu știm cu exactitate cât ne-a costat fiecare. Însă, un lucru este cert. Ei au cheltuit cu deplasările în străinătate, în primele zece luni ale anului, aproape un miliard. Mai exact, 928.860 de lei.

Recordul în materie de deplasări în străinătate a fost înregistrat în luna octombrie, când deputaţii români (37) au vizitat nu mai puţin de 17 ţări și au cheltuit în total 207.013 de lei. Cele mai mici cheltuieli s-au înregistrat în schimb în luna ianuarie, când doar patru deputaţi s-au deplasat în doar două ţări – Franţa şi Spania – cheltuind în total mai puţin de o mie de euro – respectiv 30.795 de lei, potrivit ziuanews.ro.

Printre cele mai vizitate ţări de către deputaţii români s-au numărat Franţa, Spania, Republica Moldova, SUA şi Italia, dar şi state precum Danemarca, Norvegia, Rusia şi Israel.

Cea mai ieftină deplasare în străinătate din acest an a fost participarea la Conferinţa la nivel înalt Locuri de muncă pentru Europa a deputatului Adrian Solomon (PSD). Pentru două zile de stat în Belgia, acesta a cheltuit 235 de lei.

Pe locul doi în topul celor mai ieftine vizite s-a clasat cea efectuată de deputatul Marius Rogin în Rusia, unde a stat trei zile şi jumătate pentru a participa la a 21-a Conferinţă Parlamentară a Mării Baltice. Rogin a cheltuit pentru această deplasare 235 de lei.

Extrem de ieftină a fost şi o deplasare a unui deputat român (nu se precizează care anume) în Turkmenistan. Vizita, care a costat 363 de lei, a durat tot trei zile şi jumătate şi a fost prilejuită de Conferinţa Internaţională „Constituţia Turkmenistanului - 20 de ani de experienţă istorică în construirea unui stat suveran” .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel