EXCLUSIV  Cât a costat aducerea lui Mihail Gorbaciov în România, în 2010. ”Dacă aveai suma asta în buzunar, puteai să iei masa cu el”

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Jurnalistul Val Vâlcu a dezvăluit cât a costat aducerea lui Mihail Gorbaciov în România.

Junalistul Val Vâlcu a dezvăluit cât a costat aducerea lui Mihail Gorbaciov în România, în anul 2010, la lansarea unui ziar de știri politice. Se pare că ultimul lider sovietic era mult mai ieftin decât George Bush, spre exemplu, și avea mai puține pretenții atunci când venea vorba de cazare și pază.

Cât a costat aducerea lui Gorbaciov în România

"Se lansa un ziar în anul 2010 și ne gândeam, băi, cum faci să lansarea. Cumperi publicitate, costă, ce campanie, cât trebuie? Și unul zice: "Domnule, hai să îl invităm, dacă tot e ziar de știri politice, hai să invităm un lider politic că o să vină toți să facă poze cu el, să vorbească, în fundal afișul cu ziarul respectiv". Și am vorbit cu un impresar de președinți, a vorbit proprietarul, vreo 100 și ceva de mii de dolari era invitarea lui Gorbaciov, deci pentru acest eveniment, mă rog, moderare, participare la întâlniri etc. Bush avea vreo 115-120 de mii, era și de mai actualitate. Și participă, Bill Clinton... Ei, problema era că la George Bush mai trebuia să plătești și suita, paza, cazare la 20 de persoane. Și, mă rog, nici calendarul nu se pupa, era liber mult mai în iarnă, să zic așa, în timp ce la Gorbaciov stă la Ambasada Rusiei și atunci lucrurile astea s-au rezolvat. A fost, cum s-ar zice, mai convenabil, și ca program, și mai ieftin. Dacă aveai suma de 100 de mii de dolari în buzunar puteai să iei masa cu Gorbaciov, să îl întâlnești", a povestit jurnalistul Val Vâlcu.

Alfred Bulai: Brejnev dacă voia venea și cu toată armata

"Istoric, pentru destrămarea Uniunii Sovietice, este responsabil. Poți să o iei pozitiv sau negativ", a intervenit Alfred Bulai.

"Dar pentru noi, pentru cei care am prins un pic de comunism, te gândești, ar fi venit Leonid Brejnev pentru 100 de mii de dolari? Cum ar fi fost sau cât ar fi costat să îl inviți pe Brejnev la o serată din asta?", a întrebat Val Vâlcu.

"Bă, Brejnev dacă voia, venea și cu toată armata", a glumit Alfred Bulai.

Gorbaciov a murit traumatizat de războiul din Ucraina. Translatorul ultimului lider sovietic face dezvăluiri: „L-a zdrobit emoțional”

Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic, care s-a stins din viaţă în noaptea de 30 spre 31 august 2022 la vârsta de 91 de ani a fost şocat şi bulversat de războiul din Ucraina în ultimele sale luni de viaţă. Mai mult, se crede că a fost devastat din punct de vedere psihologic în ultimii ani de înrăutăţirea relaţiilor dintre Moscova şi Kiev, potrivit declaraţiilor lui Pavel Palajcenko, translatorul său.

Pavel Palajcenko, care a lucrat timp de 37 de ani cu fostul lider sovietic şi care i-a fost alături la numeroase summituri SUA - URSS, a vorbit la telefon cu Gorbaciov în urmă cu câteva săptămâni şi afirmă că el şi alţii au fost uluiţi de cât de mult l-au traumatizat pe acesta evenimentele din Ucraina. "Nu este vorba doar de operaţiunea (militară) care a început pe 24 februarie, ci de întreaga evoluţie a relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina din ultimii ani, care a fost cu adevărat o lovitură puternică pentru el. Chiar l-a zdrobit emoţional şi psihologic", a declarat Palajcenko într-un interviu acordat Reuters, potrivit Agerpres. "A fost foarte evident pentru noi în conversaţiile cu el că a fost şocat şi bulversat de ceea ce se întâmpla (după pătrunderea trupelor ruse în februarie în Ucraina) din tot felul de motive. El credea nu numai în apropierea dintre poporul rus şi cel ucrainean, ci şi că cele două naţiuni sunt întrepătrunse", a adăugat el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel