Câştigurile din jocurile de noroc care depăşesc 1000 de lei, impozitate cu 40%. Când va intra în vigoare modificarea

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Jocurile de noroc care depăşesc 1.000 de lei ar putea fi impozitate de anul viitor, după ce PSD a propus impozitarea cu 40% a câştigurilor mai mari de 1000 de lei.

Până acum, câştigurile care depăşeau 6.700 de lei erau impozitate cu 40%. În noua variantă a legii, orice câștig de peste 1.000 de lei va fi impozitat cu 40%. De asemenea, câștigurile mai mici de 1.000 de lei vor fi impozitate cu 3%. De la 1 august 2022 se aplică următorul barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:

3% până la 10.000, inclusiv

300 de lei + 20 % pentru ceea ce depăşeşte suma de 10.000, până la 66.750 inclusiv

11.650 de lei + 40% pentru ceea ce depăşeşte suma de 66.750

„Verificarea încadrării în plafonul neimpozabil se efectuează la fiecasre plată indiferent de tipul de joc din care a fost obținut venitul respectiv. În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depășește plafonul neimpozabil de 1.000 de lei inclusiv, impozitarea se efectuează distinct față de veniturile obținute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc”, arată amendamentul propus de PSD.

„Referitor la propunerea de modificarea a cuantumului taxelor specifice activităţilor din domeniul jocurilor de noroc, de precizat este faptul că prin creşterea nivelului acestora conform celor de mai jos, se estimează o influenţă pozitivă asupra creşterii veniturilor colectate la bugetul de stat de până la 40%. Astfel, pentru restul anului 2022 şi anul 2023 se estimează ca veniturile colectate la bugetul de stat să crească cu suma de 530,4 milioane lei, exclusiv veniturile din amenzi contravenţionale„, se menţionează în Ordonanţa privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Conform documentului, 98,8% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces, precum şi din alte taxe prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă se constituie venit la bugetul de stat, iar 1% din aceste taxe se constituie ca venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi 0,2% ca venit al Comitetului Naţional Paralimpic.

„Din considerente de ordin bugetar, se impune ajustarea taxelor din domeniul jocurilor de noroc, astfel încât cuantumurile propuse să reflecte noile realităţi economice şi sociale, pentru asigurarea unui raport echilibrat între necesităţile de ordin bugetar şi protecţia persoanelor care participă la jocurile de noroc„, se mai precizează în document.

Jucătorii împătimiţi, ţinuţi sub observaţie

Decizia vine la scurt timp după ce o nouă lege care vizează industria jocurilor de noroc a fost adoptată de Parlament. Prin această lege li se oferă ocazia celor împătimiți de jocurile de noroc să scape de acest viciu. Practic, dacă îşi declară dependenţa, ei vor apărea într-un registru pe care trebuie să-l ţină administratorii sălilor de jocuri. Aceştia din urmă vor fi obligaţi să nu-i mai primească. Fiecare operator va trebui să păstreze timp de cinci ani baza de date.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel