Casele și vilele de la munte, mai scumpe cu 20%. Cerere crescută

Foto: bizbrasov.ro
Foto: bizbrasov.ro

Analize recente făcute în domeniul imobiliar arată o cerere crescută a cumpărătorilor pentru casele și vilele de la munte, cu spații verzi. 

Casele și vilele din zone cu potențial turistic, aflate în județele Brașov și Prahova, s-au scumpit în ultima perioadă cu până la 20%. Asta și din cauza interesului crescut anul trecut cu peste 50%, scrie bizbrasov.ro

Specialiștii în domeniul imobiliarelor spun că cerința pentru o locuință care să aibă și curte a crescut foarte mult o dată cu pandemia de coronavirus.  Pretențiile vânzătorilor au crescut de la 934 la 1.133 de euro pe metru pătrat în Brașov.

„În județele Prahova și Brașov, zone cu potențial turistic, s-au înregistrat creșteri cu peste 50% ale cererii pentru achiziția de case și terenuri. Această tendință s-a păstrat până la sfârșitul anului, deși condițiile sanitare s-au îmbunătățit treptat, ceea ce înseamnă că preferințele se vor menține și în perioada următoare” a declarat Dorel Niță, Head of Data & Research Imobiliare.ro și coordonatorul Analize Imobiliare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel