Casele de marcat, obligatorii. Ce amenzi riscă firmele care nu se supun

Un anunţ al ministrului finanţelor le dă frisoane comercianţilor. Operatorii comerciali care nu au case de marcat riscă amenzi usturătoare, conform unui proiect de act normativ. 

"Măsura este necesară deoarece operatorii economici, care încalcă obligaţia de dotare cu noile dispozitive, nu au motive obiective pentru neconformare, în condiţiile în care au fost emise autorizaţii de distribuţie pentru aparatele de marcat care acoperă toate tipurile de activităţi economice, iar distribuitorii autorizaţi au stocuri de aparate de marcat noi", se arată în comunicatul ministerului finanţelor, citat de romaniatv.net. 

Ce amenzi riscă firmele

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF vor dispune de la prima abatere amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei, suspendarea activităţii operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, precum şi confiscarea sumelor nejustificate.

"Subliniem faptul că toate firmele care comercializează produse sau prestează servicii direct către populaţie au obligaţia de a fiscaliza toate încasările prin intermediul casei de marcat electronice fiscale şi de a se dota cu noile aparate de marcat prevăzute de cadrul normativ", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel