Căsătoria ''între bărbat și femeie'', în Constituție, proiect legislativ. Senator PNL, anunț important

Statuarea căsătoriei între 'bărbat și femeie' cunoaște o nouă etapă înspre referendum, anunță senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, secretar al Senatului. 

"Biroul Permanent al Senatului a transmis, luni, o solicitare către Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări, precum și către Comisia pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului a Camerei, privind initiațiva legislativă de revizuire a Constituției pentru definirea familiei ca întemeiată pe căsătoria 'între bărbat și femeie'", potrivit unui comunicat al Senatului.

Propunerea legislativă a fost depusă, în luna mai, de Coaliția pentru Familie la Senat, inițiativa care are ca scop protejareaexplicită a familiei și a drepturilor părinților fiind semnată de 3 milioane de cetățeni.

Ulterior, în luna iulie, Curtea Constituțională a României (CCR) a constatat că propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției, referitoare la faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, îndeplinește condițiile privind exercitarea inițiativei.

Dacă propunerea legislativă va fi votată de ambele Camere și promulgată, Guvernul urmează să decidă data referendumului pentru consultarea populației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel