EXCLUSIV  Casa Verde Fotovoltaice, zi decisivă în Guvern. 30.000 de beneficiari așteaptă aprobarea. Schimbarea majoră din 2024: termen limită pentru sesiunea de anul acesta

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a făcut anunțul pentru 30.000 de beneficiari ai programului Casa Verde Fotovoltaice. 

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în 2023, este în derulare acum, a anunțat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, cu o parte din beneficiari aprobați în ianuarie, altă parte în februarie. ”Încă nu avem bugetul aprobat” a spus liderul AFM. Astăzi ar urma să fie luat avizul de la Ministerul Finanțelor în vederea aprobării, ca în ședința de Guvern de mâine să primească  și aprobare. ”În momentul în care vom avea bugetul aprobat, vom aproba toate persoanele declarate validate de către instalatori” a spus Neculaescu. Până astăzi sunt în jur de 60.000 validați, din 90.000. Dacă nu va fi aprobat mâine bugetul de Executiv, în 1-2 martie, vor fi aprobați încă 9.000 - 10.000 de beneficiari. 

Amintim că programul a fost deblocat printr-o înțelegere amiabilă cu contestatarul. 

În ceea ce privește derularea programului în 2024, Laurențiu Neculaescu a precizat că vor fi ”exact aceleași condiții ca și anul trecut”, instalatorii de anul trecut vor rămâne acreditați și-n 2024: ”Nu vom mai face o nouă sesiune de acreditare”. ”Am alocat anul acesta un buget și mai mare decât anul trecut, avem 2 mld. de lei alocați pentru persoane fizice în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice” a mai spus președintele AFM, care a dat asigurări că banii sunt în conturile Administrației. 

Imediat după ce vor fi aprobați cei înscriși în 2023, în maximum 2-3 luni, va porni aprobarea și pentru cei din noua sesiune aferentă anului 2024, cel mai probabil în iunie. Înscrierea se va face identic, dar într-o singură zi/regiune, nu în trei zile. 

Vezi mai mult în video, ce se întâmplă după înscriere: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel