Casa Regală, pe punctul de a pierde Palatul Elisabeta

Crişan Andreescu / 21 dec 2017 / 13:50 Salveaza PDF Comentarii

Casa Regală este pe punctul de a pierde Palatul Elisabeta. Potrivit unor surse, proiectul de lege care reglementează statutul Casei Regale nu ar fi susținut de premierul Mihai Tudose. 

Premierul Mihai Tudose nu susţine proiectul de lege privind pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale şi consideră că Palatul Elisabeta ar trebui să revină în administrarea şi proprietatea statului român după decesul regelui Mihai, au declarat, joi, pentru Agerpres, surse oficiale.

Proiectul a fost depus, pe 7 noiembrie, la Senat, de preşedintele instituţiei, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

"Propunerea legislativă prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, şi cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfăşurarea optimă a activităţilor şi funcţiilor de reprezentare ale acesteia", informează un comunicat al Senatului.

[citeste si]

Potrivit sursei citate, prevederile ''vor asigura cadrul pentru o implicare şi mai intensă a Casei Regale în cadrul societăţii româneşti" fiind nevoie, "mai mult decât oricând, de o instituţie deasupra politicii partinice, în care românii să vadă un reper de echilibru şi continuitate"

În cazul în care proiectul de lege nu va trece  de Parlament, principesa Margareta are la dispoziţie 60 de zile să elibereze Palatul Elisabeta, termenul fiind data de 5 februarie, 2018, după această dată imobilul urmând să intre în administrarea Protocolului de Stat. Casa Regală mai are o variantă pentru ca imobilul să rămână în folosința acesteia, respectiv revendicarea în instanță a Palatului Elisabeta.

 

 

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25