Urmărește emisiunea live


Cartofi Egipt. Răzbunarea României? Acțiune de forță

Port Constanța
Port Constanța

România a blocat în această dimineață 1100 de tone de cartofi din Egipt, din cauza posibilei prezențe a unei bacterii periculoase. Motivele care stau însă în spatele acestei decizii a autorităților române poate fi o acțiune de tipul "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte". 

Inspectorii fitosanitari din Ministerul Agricultorii au depistat 1100 tone de cartofi din Egipt, care au refuzat intrarea legumelor în țară prin portul Constanța, deoarece ar fi fost depistată prezența bacteriei Ralstonia solanacearum (Putregaiul brun).

Cantitatea de cartofi blocată în portul Constanța este una importantă, însă România a primit o lovitură similară la jumătatea anului trecut. În vara lui 2017, Egiptul a blocat o cantitate de 63 000 de tone de grâu care venea din România. 

Dinte pentru dinte 

O astfel de acțiune ne poate duce însă cu gândul că ar putea fi o răzbunare din partea autorităților române care au plătit cu aceeași monedă tratamentul egiptenilor pentru grâul care provenea din Dolj. Mai mult decât atât, motivul pentru care grâul românesc era blocat cu tot cu navă în portul Safaga nu părea unul foarte serios, existând doar ipoteza existenței semințelor de grâu.

De alfel, comunitatea internațională a blamat Egiptul pentru "controalele" la cereale după ce, în 2015 a respins o livrare de grâu pe motiv că are un conţinut prea mare de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale - n. r.). În 2017, simultan cu blocarea navei românești, o navă franceză avea parte de aceeași "primire" din partea egiptenilor pentru o problemă identică. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel