Cartierul pentru Justiţie. Viorica Dăncilă: Adoptăm noi măsuri

Loredana Brumă / 12 aug 2019 / 14:57 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Guvernul adoptă în şedinţa de luni noi măsuri în vederea realizării "Cartierului pentru Justiţie", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

"În şedinţa de astăzi adoptăm noi măsuri în vederea realizării 'Cartierului pentru Justiţie', un proiect aşteptat de mult timp şi care reprezintă una din măsurile asumate prin programul de guvernare 2018 - 2020. Printr-o hotărâre de Guvern aprobăm programul de reconversie funcţională a acestui obiectiv de investiţii cu potenţial strategic pentru dezvoltarea Capitalei. De asemenea, mandatăm Ministerul Justiţiei să iniţieze demersurile pentru efectuarea procedurilor de expropriere, proiectare şi execuţie necesare pentru demararea acestui proiect", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că acest "Cartier pentru Justiţie" va asigura sediile instituţiilor aparţinând sistemului judiciar, iar schema funcţională a acestuia va avea în vedere regruparea spaţiilor destinate instanţelor de judecată şi Parchetelor de pe lângă acestea, cu sediul în Bucureşti, precum şi a altor instituţii din sistemul judiciar.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25