Cartierul Henri Coandă a intrat în atenția Primăriei Generale

Primarul General, Gabriela Firea, a avut o sedinta de lucru, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, cu reprezentanti ai directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei pentru a discuta despre stadiul lucrarilor din Cartierul ANL Henri Coanda.

In zona in care s-a realizat ansamblul de locuinte nu sunt dezvoltate retelele de alimentare cu apa, canalizare si iluminat public. De asemenea, cele 27 de strazi ale cartierului au in prezent sistem rutier de pamant.

"Trebuie sa gasim urgent solutii pentru finalizarea acestui proiect si sa incercam sa respectam termenele. Presiunea pe care o fac locuitorii din cartierul Henri Coanda este legitima, in opinia mea, pentru ca s-a pierdut foarte mult timp. Desi au fost implicate toate unitatile administrativ- teritoriale responsabile si alte institutii publice, Agentia Nationala pentru Locuinte, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, SC Proiect Bucuresti SA, Consiliul Local al Sectorului 1, Consiliul Judetean Ilfov, Consiliul Local al Orasului Voluntari, Municipiul Bucuresti, nu s-a reusit pana acum identificarea unor solutii pentru intreaga suprafata a cartierului iar persoanele care si-au cumparat locuinte in acest cartier nu isi pot desfasura viata intr-un mod normal. Prin urmare, este important sa luam masuri pentru mentinerea unui ritm de executie sustinut si intocmirea unui calendar al lucrarilor", a declarat Primarul General.

De asemenea, Gabriela Firea a solicitat sa fie informata periodic de stadiul lucrarilor efectuate asupra lotului I(Bucuresti) cat si de demersurile premergatoare demararii lucrarilor pe lotul II (judetul Ilfov).
In cadrul intalnirii, au avut loc discutii referitoare la demersurile Primariei Municipiului Bucuresti pe langa Administratia Nationala "Apele Romane" pentru a pune in aplicare studiul de fezabilitate realizat pentru ,,Regularizarea Vaii Saulei si care va permite deversarea in conditii de siguranta a cantitatilor de apa pluviala de pe suprafata intregului ansamblu ANL Henri Coanda.

Istoric proiect cartier ANL Henri Coanda

Terenul aferent aflat in vecinatatea aeroportului Baneasa are o suprafata de 115,69 hectare si face parte din domeniul public si privat aflat in proprietatea Municipiului Bucuresti, a Consiliului Judetean Ilfov si a orasului Voluntari.

[citeste si]

Primaria Municipiului Bucuresti a atribuit prin licitatie publica contractul de proiectare si executie nr. 731/30.12.2013 privind obiectivul "Realizarea retelelor publice de alimentare cu apa, canalizare, iluminat public, precum si a drumurilor aferente Ansamblului de locuinte "Henri Coanda"sector 1 - Lot I" care include proiectarea retelei de distributie a apei potabile, a retelei de canalizare a apelor uzate, a retelei de canalizare a apelor pluviale, a sistematizarii verticale si a sistemului rutier si proiectarea retelei de iluminat public zonele 1 si 2, amplasate pe raza teritoriala a Municipiului Bucuresti. De asemenea, Primaria a mai atribuit prin licitatie publica si contractul de proiectare si executie nr. 729/30.12.2013 privind obiectivul "Realizarea retelelor publice de alimentare cu apa, canalizare, iluminat public precum si a drumurilor aferente Ansamblului de locuinte "Henri Coanda"sector 1 – lotul II" care include proiectarea retelei de distributie a apei potabile, a retelei de canalizare a apelor uzate, a retelei de canalizare a apelor pluviale, a sistematizarii verticale si a sistemului rutier si proiectarea retelei de iluminat public amplasate in zona 3 si zona 4 aferente acestui ansamblu, aflate in prezent pe domeniul public al Consiliului Judetean Ilfov si a orasului Voluntari. In total, se estimeaza realizarea a aproximativ 6 km artere de apa, 20 km retea de alimentare cu apa, 15 km retea de canalizare pluviala, 17 km retea de canalizare menajera si 160.000 mp de drum carosabil.

Ambele contracte au fost atribuite Asocierii CO.GE.FA. S.P.A – S.I.M.CO. SRL – SCT BUCURESTI S.A.A – S.C. AECOM INGENIERIA S.R.L. – LUCA WAY – SC SCIT IMPEX SRL – ENERGOBIT S.A.
Valoarea totala a contractului semnat pentru Lotul I este de 96.761.163,75 lei ( exclusiv TVA) iar pentru Lotul II este de 80.486.998,85 lei (exclusiv TVA).
Durata contractata este de 67 de zile pentru proiectare si 265 de zile executie (zile lucratoare).

Stadiu actual

Pentru ambele contracte de proiectare si executie a fost lansat ordinul de incepere aferent partii de proiectare incepand cu data de 16.06.2014.

In data de 15.03.2016, s-a inaintat catre Asocierea Cogefa ordinul de incepere pentru executia lucrarilor existente in contractul aferent lotului I si s-a predat amplasamentul catre executant in data de 18.03.2016.
Stadiul lucrarilor la nivelul saptamanii 01.08 -05.08.2016 este de aproximativ 3% din total contract.
Pentru Lotul II nu a fost lansat inca ordinul de incepere pentru executie, proiectul tehnic fiind in curs de avizare la operatorul S.C. Euro Apavol S.A .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel