Cartea de istorie scrisă de George Copos, de negăsit la editură

Una dintre cele cinci lucrări științifice pe care George Copos le-a scris în închisoare este de negăsit la Editura Niculescu care a publicat cartea, întrucât tot tirajul a fost vândut unui client. 

Cartea de istorie scrisă de George Copos în perioada cât s-a aflat în detenție, "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI", nu ar fi ajuns la marele public, pentru că, în urma unei comenzi ferme, tot tirajul ar fi fost vândut unui singur client. 

Nu se ştie însă exact dacă acest client este chiar autorul însuşi sau vreun cunoscut al acestuia.

Cartea lui George Copos a fost tipărită la Editura Niculescu. Cei de la editură spun, totuși, că nu au nici un exemplar spre vânzare, potrivit gsp.ro.

Un reporter al publicației GazetaSporturilor a încercat să comande ieri cartea "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI", dar fără a avea succes.

A sunat la editură și i-a răspuns un angajat care l-a lăsat puţin pe fir, pentru a-i spune unui oaspete că "domnul Niculescu" îl așteaptă la etajul 5.

În momentul în care conversația telefonică a fost reluată, reporterul GSP l-a întrebat despre carte. "N-a apărut la noi, dar lăsaţi-mă să verific" a fost răspunsul primit. Ulterior, a revenit precizând: "Da, cartea a fost editată de noi, dar a fost comandă fermă, tot tirajul a fost ridicat, nu ni s-a lăsat nici un exemplar". "Cine a făcut această comandă fermă?. "Cel care a scos cartea, nu ştiu autorul".

George Copos, primele declarații după ce a fost eliberat din închisoare

Numai că atunci când reporterul a revenit telefonic şi a vrut să ia legătura cu cineva din conducere, i s-a transmis că aceasta "e plecată câteva zile în străinătate", deși anterior invitase pe cineva la "domnul Niculescu". 

Legat de această lucrare istorică scrisă de George Copos, istoricul Cătălin Parfene suspicionează, potrivit România Liberă, că ar fi un plagiat, deoarece titlul cărții este identic cu cel al lucrării sale de master, iar profesorul care ar fi coordonat ambele teze este același.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel