Carrefour reduce consumul de electricitate. În Franța, prețurile la energie sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani

foto Facebook Carrefour
foto Facebook Carrefour

Carrefour reduce consumul de energie electrică, în fața crizei de energie ce a dus la cel mai ridicat preț în Franța.

Cel mai ridicat preț la energie în Franța, din ultimii 13 ani

Supermarketurile din Franţa se alătură efortului naţional de a reduce consumul de electricitate al ţării. Vremea rece şi întreruperile de la reactoarele nucleare au făcut ca preţul energiei pe plan intern să ajungă la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, transmite Bloomberg.

Carrefour reduce consumul de energie


Cel mai mare retailer francez, Carrefour, a anunţat că reduce consumul de energie luni dimineaţă, folosind metode cum ar fi "reducerea căldurii în birouri şi a iluminatului în cele 400 de magazine din Franţa", a declarat un purtător de cuvânt pentru Bloomberg, citează Agerpres. 

Compania răspunde astfel solicitărilor operatorului de reţele electrice din Franţa către companii şi gospodării de a reduce consumul de energie pentru a face faţă cererii, cuplată cu vremea rece şi întreruperile de la reactoarele nucleare. În condiţiile temperaturilor negative de la Paris, 25 dintre cele 56 de reactoare nucleare ale companiei de stat Electricite de France sunt deconectate.

La bursa de energie Epex Spot, luni, preţul energiei a ajuns la cel mai ridicat nivel din octombrie 2009.  Pentru a face faţă cererii ridicate, EDF a anunţat că va majora producerea de energie la unităţile care sunt folosite în special în timpul iernii.

Bengt P. Longva, analist la compania de consultanţă StormGeo Nena AS, a explicat că, deşi cererea de energie rămâne restul de ridicată, "problema principală este nivelul scăzut al producţiei la reactoarele nucleare".

Săptămâna trecută, DCMedia Group a organizat o dezbatere despre criza din energie, concret despre soluțiile la problemele momentului. 

Citește și: EXCLUSIV  Cum a abordat Vestul schema de ajutor pentru consumatori în criza energiei. Ion Lungu, AFEER: Așa ar fi fost corect și normal

În cadrul dezbaterii, s-a vorbit despre rolul cheie pe care l-ar putea avea România în regiune, de furnizor de energie electrică. 

Citește aici: EXCLUSIV  România ar putea fi un FURNIZOR de energie electrică în regiune. Virgiliu Ivan: Avem resurse care trebuie imediat exploatate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel