Carrefour, acord cu Google

Bogdan Bolojan / 12 iun 2018 / 08:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Grupul francez Carrefour s-a aliat cu Google pentru a-şi majora afacerile online pe piaţa internă, unde rivalele sale au lansat deja ofensive în domeniul comerţului electronic, transmite Reuters. 

Luni, cel mai mare retailer european a anunţat că produsele sale vor fi disponibile din 2019 pe noul motor de căutare al Google din Franţa dedicat cumpărăturilor, sau prin alte dispozitive operate de compania americană. 

Anunţul vine pe fondul intensificării concurenţei din Franţa în domeniul vânzărilor de alimente, retailerii investind masiv în platforme online şi servicii de livrare la domiciliu, pentru a-şi majora numărul de clienţi şi a face faţă concurenţei din partea gigantului american Amazon. 

În martie, Casino a devenit primul retailer francez care a fost de acord să vândă produse pe Amazon şi a încheiat un parteneriat cu firma britanică Ocado pentru livrări la domiciliu. 

Inteligență artificială 

Carrefour şi Google au anunţat că vor deschide în această vară un laborator de inovaţii în Paris, în parteneriat cu Google Cloud, pentru a face cercetări în domeniul inteligenţei artificiale care poate fi folosită în serviciile de consum. 

De asemenea, Google va lansa programul G Suite la întregul grup Carrefour şi la cei 160.000 de angajaţi. 

Recent, noul director general al Carrefour, Alexandre Bompard, a prezentat un plan strategic de relansare a activităţii, ce prevede reducerea costurilor, mii de concedieri şi majorarea investiţiilor în comerţul electronic, pe fondul concurenţei venite de la Amazon, dar şi noi parteneriate în China. 

Au anunțat reduceri de personal 

Carrefour, cel mai mare retailer european şi al doilea la nivel mondial după Wal-Mart, va renunţa la aproximativ 2.400 de angajaţi din Franţa, printr-o schemă de plecări voluntare. În Franţa, Carrefour este cel mai mare angajator din sectorul privat, aici lucrând 115.000 dintre cei 384.000 de angajaţi la nivel global. 

De asemenea, vor fi vândute mai multe produse organice, ţinta până în 2022 fiind triplarea vânzărilor pe acest segment, la cinci miliarde de euro. 

Compania va accelera dezvoltarea online, pentru a ajunge în Franţa la o cotă de piaţă de 20% a vânzărilor alimentare online, şi va deschide în marile oraşe cel puţin 2.000 de magazine de proximitate în următorii ani. Investiţiile în comerţul electronic vor ajunge la 2,8 miliarde de euro (3,43 miliarde de dolari) până în 2022, relatează Agerpres. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26