Miercuri, 22 noiembrie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă la inaugurarea "Raftului Românesc", o iniţiativă lansată pentru creşterea prezenţei cărnii de porc autohtone în magazine şi spijinirea micilor fermieri.
Producătorii români de carne de porc susţin că România a ajuns în ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce înseamnă că fiecare al doilea grătar pe care îl consumăm este adus din afară. Aceştia consideră că numai dacă va exista un sprijin real pentru sector din partea autorităţilor se va reduce acest trend al importurilor de carne de porc care s-au cifrat anul trecut la aproape 200.000 de tone.
În cadrul Târgului Indagra 2017 a fost lansată iniţiativa naţională 'Porc Crescut Româneşte' dezvoltată de fermieri pentru consumatori, care şi-a propus să redea cărnii de porc crescut în România supremaţia la masa românilor.
[citeste si]
În România, consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% faţă de media europeană în România, acesta fiind în medie de 30-32 kg/locuitor, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu