Carmen Hărău (PNL), despre legea pensiilor: Se procedează discreţionar

Senatorul liberal Carmen Hărău a criticat marţi proiectul legislativ privind sistemul public de pensii, care a primit raport de admitere în Comisia pentru muncă de la Senat, invocând 'lipsa' de transparenţă şi faptul că se procedează 'discreţionar'.

'Dimineaţă, la discuţiile generale despre lege, am văzut o mulţime de structuri asociative ale pensionarilor, oameni de afaceri nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă, care au invocat la fel ca noi, liberalii, lipsa de transparenţă şi faptul că se procedează discreţionar. (...) Se apelează la nişte subterfugii electorale destul de periculoase şi aş zice descalificante pentru PSD - ALDE. Îşi imaginează că, în continuare, pot să îi păcălească pe pensionari. (...) Nu suntem interesaţi, ca liberali, ca banii din ce în ce mai mulţi din buzunarul pensionarilor să cumpere mărfuri din ce în ce mai puţine, ci suntem interesaţi de creşterea reală a pensiei şi a nivelului lor de trai. Aici intră şi asistenţă medicală, şi posibilităţi de transport, intră mult mai multe lucruri pe care PSD le ignoră. Suntem nemulţumiţi şi că anumite categorii de oameni, care ar trebui recompensaţi pentru munca pe care au depus-o, respectiv cei care au lucrat în condiţii deosebite, sunt pur şi simplu aruncaţi la margine de acest proiect de pensii', a precizat Hărău.

Presadă(USR): Rămân în vigoare pensiile speciale

Şi senatorul USR Florina Presadă a vorbit despre inechitatea din această lege a pensiilor. 'Românilor nu li se face dreptate prin această lege a pensiilor. Rămân în vigoare pensiile speciale. Este inadmisibil ca parlamentarii Puterii să ceară persoanelor care au avut un accident de muncă un stagiu minim de cotizare pentru ca ele să poată beneficia de pensie de invaliditate şi să nu ceară o minimă contribuţie celor care beneficiază de pensiile speciale. (...) S-a omis din această lege a pensiilor o cale de atac a deciziilor de pensionare. În legea actuală există posibilitatea contestării deciziilor de pensionare la Comisia Centrală de Contestaţii. Acum pensionarii sunt trimişi direct la judecată, urmând ca ei să suporte costurile acestor demersuri', a subliniat Presadă. Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat marţi raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii. Amendamentele adoptate, ale PNL şi UDMR, nu au fost de fond, acestea vizând, potrivit ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, doar 'unele scăpări' în textul iniţial propus de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel