Carmen Dan: Poliţia şi-a făcut bine treaba la Valea Uzului

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că intervenţia forţelor de ordine la cimitirul din Valea Uzului, de ziua Eroilor, a fost una corectă. 

"Am cerut o informare completă cu ce s-a întâmplat acolo. Am citit această informare şi aprecierea mea este că reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei, care au fost acolo, şi-au atins cele trei obiective principale ale misiunii, adică s-a evitat producerea de violenţe între cele două grupuri, chiar dacă a existat o evidentă activitate de mobilizare a radicalilor şi dintr-o parte şi din alta. Deşi au existat câteva momente tensionate, nimeni  nu a fost lovit sau rănit. Nu s-au produs distrugeri, incendieri sau orice alte lucruri care ar fi putut reprezenta o profanare de morminte. Singurul aspect rămas în discuţie este legat de cum s-a ajuns ca porţile cimitirului să fie distruse, dar asta face deja obiectul cercetării într-un dosar penal", a declarat Carmen Dan. 

Amintim că, de ziua Eroilor, la cimitirul din Valea Uzului etnicii maghiari au format un lanţ uman în faţa intrării în cimitir, lucru care i-a înfuriat pe românii veniţi acolo să îşi prezinte omagiile şi să depună coroane de flori la mormintele soldaţilor români. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel