Carmen Dan, plângere la DNA

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a afirmat vineri că a trimis la Direcția Națională Anticorupție concluziile controlului privind asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo.

"Astăzi vă anunț că am finalizat controlul cu privire la modul în care s-a realizat asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo iar concluziile au ajuns deja la DNA", a spus Carmen Dan, vineri, într-o conferință de presă la sediul MAI.


Ea a precizat că raportul de control a fost trimis miercuri la această unitate de Parchet, adăugând că este vorba de o situaţie cu caracter penal, acesta fiind motivul pentru care a sesizat DNA. 

"În paralel, juriştii ministerului vor acţiona şi în plan civil pentru a rupe această asociere păguboasă între Clubul Sportiv Dinamo şi pentru Ministerul Afacerilor Interne", a declarat Carmen Dan. 

Ea a menţionat că "s-au găsit mulţi care să dea lecţii sau să încerce să intimideze" şi a amintit exemplul lui Cornel Dinu. 

"Dacă timp de 15 ani, responsabilii din acest minister au acceptat o situaţie confuză, în care patrimoniul statului să fie la dispoziţia şi în beneficiul unui grup restrâns de persoane, acum a venit momentul să scoatem adevărul la lumină. Iar acest moment a fost generat de nevoia de a urgenta predarea stadionului Dinamo către Compania Naţională de Investiţii, în vederea modernizării sale. Am crezut că acest demers va fi unul firesc şi că interesul major al statului va fi înţeles de către toţi. Nu a fost aşa şi de aceea am demarat o serie de verificări pentru clarificarea situaţiei", a mai spus Carmen Dan, conform Agerpres. 

Reamintim că Ministerul Afacerilor Interne solicită Asociației Club Sportiv FC Dinamo București, aparținând fostului finanțator al grupării de fotbal, Nicolae Badea, să renunțe la contractul de asociere cu CS Dinamo care îi oferă dreptul de folosință asupra Stadionului Dinamo pentru ca arena să poată fi reabilitată în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020.

Totul a degenerat într-o controversă în momentul în care s-a descoperit că după reabilitare din bani publici, stadionul ar trebui să revină Asociației lui Nicolae Badea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel