EXCLUSIV  Carmen Dan, măsuri contra protestatarilor. Dide, război cu ministrul: Nu este un lucru ieşit din comun să avem o contramanifestaţie

La scurt timp după ce ministrul de interne Carmen Dan a anunţat că va cere Parchetului General să se sesizeze cu privire la comportamentul protestatarilor antiPSD de la mitingurile organizate la Iaşi şi Galaţi, au apărut şi primele reacţii. 

În exclusivitate pentru DC NEWS, Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai cunoscuţi şi vocali protestatari antiPSD a catalogat drept "disperare din partea PSD" declaraţiile ministrului de interne.

"Este o ieşire penibilă, pentru că niciuna dintre faptele ce s-au petrecut la Iaşi şi Galaţi nu intră în sfera penalului. Nu au fost fapte infracţionale acolo, pot fi acuzaţi maxim de contravenţii, dar asta vor stabili forţele de ordine. Faptul că ministrul Carmen Dan îşi foloseşte funcţia de ministru pentru a influenţa mersul lucrurilor nu arată decât disperare din partea PSD. Să ne aducem aminte evenimentele de la Înalta Curte când a venit domnul Dragnea, de pe 15 aprilie, când ei şi-au adus susţinători într-un loc în care protestatarii #rezist au declarat o adunare publică, deci au făcut şi ei acelaşi lucru, s-a mai întâmplat lucrul ăsta şi la DNA. Nu este un lucru ieşit din comun să avem o contramanifestaţie, ba mai mult de atât, cu toate că prezintă riscuri să ai o contramanifestaţie, atât timp cât nu este violentă, nu văd de ce ar trebui interzisă", a declarat Cristian Mihai Dide pentru DC NEWS. 

În cursul zilei de marţi, ministrul de interne Carmen Dan a anunţat că va cere Parchetului General să se sesizeze cu privire la comportamentul manifestanţilor antiPSD de la Galaţi şi Iaşi. 

"În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal. Vreau să vă asigur, în acelaşi timp, că Jandarmeria Română va permite oricărui partid politic să îşi desfăşoare campania electorală, în limitele legii", a declarat ministrul.

Plângere penală pentru informaţii false 

Nu numai ministrul de interne a făcut astfel de solicitări, însă. Marţi dimineaţă, un deputat PMP de Galaţi a anunţat că a făcut o plângere penală împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru răspândirea de informaţii false cu privire la contramanifestaţia organizată la mitingul PSD de la Galaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel