Carmen Dan - Gabriela Firea. Chirieac: Este o înfrângere

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat votul moțiunii de cenzură împotriva ministrului Carmen Dan.

Moțiunea simplă a fost respinsă în Parlament cu 99 pentru, 149 împotrivă și 4 abțineri. Votul a fost unul electronic, astfel că va exista posibilitatea de a cunoaște cine a votat moțiunea. Cert este că moțiunea nu a trecut.

Întrebat dacă era de așteptat ca această moțiune să nu treacă, Bogdan Chirieac a răspuns categoric: ”Absolut.” Totodată, analistul politic a făcut și o observație-cheie, precizând că votul de azi poate fi interpretat și ca o înfrângere pentru Gabriela Firea.

„În mod rațional această moțiune nu trecea fiind că oameni raționali au văzut ceea ce s-a întâmplat pe 10 august. Nu poți să acuzi Jandarmeria și ministrul de Interne că s-au apărat în fața unor huligani. Repet, să nu existe nici cea mai mică confuzie, majoritatea celor aflați în piață erau oameni pașnici, problema însă o reprezintă mia de huligani care au vrut să ia cu asalt Guvernul. Acolo este problema, iar manifestația nu a fost asumată de nimeni, nu exista autorizație valabilă și multe alte încălcări ale legii.

Carmen Dan se conturează pe de o parte ca unul dintre cei mai puternici politicieni din cadrul actualului guvern Dăncilă. În același timp, pe undeva, este și o înfrângere pentru doamna Gabriela Firea, cea care în CEx a cerut practic demisia doamnei ministru Carmen Dan. Ceea ce înseamnă că demersurile sale nu au trecut printre parlamentari”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel