Carmen Dan: Este obligatoriu să schimbăm legislaţia

Ministrul Carmen Dan a declarat, sâmbătă, că în România siguranţa începe să fie o problemă care tinde să se agraveze dacă nu se iau măsuri.

Carmen Dan a menţionat că în acest an au fost peste 200 de acţiuni de ultraj, fapt care ar trebui să îngrijoreze, pentru că nu este vorba numai de autoritatea poliţistului, ci şi de autoritatea statului.

"Siguranţa începe să fie o problemă şi, dacă nu suntem categorici în a lua măsuri, lucrurile tind să se agraveze. Spuneam că numai în anul 2017 au fost peste 200 de acţiuni de ultraj şi mi s-a răspuns din multe direcţii, din păcate, că nu sunt multe. Eu zic că sunt multe, că trebuie să ne îngrijoreze acest fapt, pentru că până la urmă nu vorbim de autoritatea poliţistului, ci vorbim de autoritatea statului. (...) Trebuie să aducem oameni bine pregătiţi în poliţie şi să avem o legislaţie care să susţină autoritatea poliţistului. Este obligatoriu să schimbăm legislaţia pentru întărirea autorităţii poliţistului", a spus ministrul Carmen Dan, la Realitatea TV.

[citeste si]

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, demersul privind modificările la legile poliţiei se află în ultima fază, iar luni va avea loc dezbaterea publică pe acest pachet legislativ.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel