Carmen Dan, despre extrădarea lui Ghiță

Carmen Dan
Carmen Dan
Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat vineri că autoritățile române au toate argumentele legale pentru a solicita extrădarea lui Sebastian Ghiţă.
 
 
Autorităţile române au „toate argumentele legale” pentru a solicita extrădarea lui Sebastian Ghiţă din Serbia, a afirmat, vineri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. 

„Din acest moment, suntem direct interesaţi să sprijinim şi să comunicăm cât se poate de deschis cu partenerii noştri din Serbia, pentru ca imediat ce vor definitiva activităţile specifice, noi vom începe acea procedură de extrădare, prin Ministerul Justiţiei. Avem toate argumentele legale pentru a solicita extrădarea lui Sebastian Ghiţă”, a declarat ministrul la Nădlac, potrivit Agerpres. 

Întrebată cât va dura până Sebastian Ghiţă va fi adus în ţară, Carmen Dan a spus că totul depinde de procedurile legale din Serbia, în România procedura de extrădare, care se derulează prin Ministerul Justiţiei, durând aproximativ 40 de zile. 

Sebastian Ghiţă, în faţa judecătorilor sârbi

„Noi am comunicat foarte bine atât cu autorităţile care ne-au sprijinit în plan intern, cât şi cu partenerii şi cu poliţiştii cu care am colaborat în plan internaţional. Este momentul să le mulţumesc şi să îmi exprim încrederea că şi în continuare vom colabora la fel de bine”, a spus Carmen Dan. 

Ministrul Afacerilor Interne a adăugat că, cel mai probabil, Sebastian Ghiţă a ajuns deja în faţa judecătorilor sârbi. 

„Nu ştim cu exactitate acest lucru, dar nu ne putem amesteca în procedura din Serbia. Dânşii au toată libertatea şi toate competenţele în baza legislaţiei de acolo”, a precizat Carmen Dan. 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut de poliţişti la Belgrad, în cursul nopţii de joi spre vineri. 

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel