Carmen Dan, plângere DNA, reacţie: Aşa se face, acum, opoziţie!

Carmen Dan
Carmen Dan

Carmen Dan, ministrul de Interne, a făcut o serie de precizări după ce pe numele său a fost depusă o plângere la DNA.

Carmen Dan, ministrul de Interne, reacţionează după ce vineri, 25 mai, mai mulţi cetăţeni au depus la DNA o plângere împotriva sa, care a vizează aceleaşi aspecte semnalate de protestatarul Sandi Matei, cel care o acuză pe Carmen Dan de divulgare de informaţii şi complicitate la abuz în serviciu.

"În aceste vremuri am învăţat să nu ne mai surprindă nimic. Nu mă mai surprinde că apare public, după şase luni, o plângere care se referă la un eveniment care s-a întâmplat în decembrie 2017, pentru că, ne amintim cu toţii, a fost un moment care a stârnit emoţie publică, cu un bătrân care a fost agresat de un protestatar în Piaţa Victoriei.

Eu am văzut conţinutul acelei plângeri în presă. Ce pot să vă asigur este că eu nu am detaliat nimic din conţinutul mijloacelor de probă administrate de poliţie. Dacă am înţeles bine, sunt acuzată că am avut un beneficiu politic. Eu cred că singurul beneficiu a fost cel al cetăţenilor care au putut constata că mecanismele statului de drept se aplică şi celor care le invocă atât de insistent la proteste.

Am spus atunci, în acea intervenţie a mea, că s-au făcut audieri, nu ce conţineau acele audieri, am spus că s-a obţinut un certificat medico-legal, nu ce conţinea acel certificat, am spus că s-au ridicat imagini video, nu am spus ce se vede în acele imagini", a declarat Carmen Dan într-o intervenţie la România TV.

"Aşa se face, acum, opoziţie"

În ceea ce priveşte modul în care a fost depusă plângerea şi de cele spuse în faţa sediului DNA de către cei care au depus plângerea, Carmen Dan a declarat: "M-a mirat, deşi trebuie să acceptăm că astfel de lucruri se tot întâmplă în ultima vreme, pentru că asistăm la un atac concertat la adresa Guvernului. Să faci un eveniment în faţa sediului DNA, nu cred că înseamnă democraţie, să chemi public persoane ca să depună plângeri împotriva unui ministru sau a altuia.

Gândesc că procurorii trebuie să analizeze aceste plângeri şi am speranţa că justiţia în România este una corectă. Vedeţi că acesta este modul în care se face, în acest moment, opoziţie. Se încearcă să se schimbe atenţia oamenilor de la lucrurile importante pentru cetăţeni. Aceste plângeri nu sunt decât un instrument prin care se încearcă să se păteze imaginea unui Guvern care este foarte decis să pună în aplicare, în continuare, programul de guvernare", a mai declarat ministrul de Interne.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel