EXCLUSIV  Carmen Brumă şi Valeria van Groningen, despre memoria muşchilor. "Doar un sportiv de performanţă poate face asta"

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Carmen Brumă şi Valeria van Groningen, campioană olimpică la canotaj, au dezbătut subiectul "memoriei muşchilor", în cadrul emisiunii Nutriție și sport, adevarul despre silueta perfectă, transmisă de DC NEWS şi DC Medical. 

Potrivit lui Carmen Brumă, muşchii au o memorie a lor, astfel că un sportiv de performanţă poate reveni cu uşurinţă la forma care l-a consacrat. 

"Din fericire, în cazul sportivilor de performanţă, există o masă musculară care îi ajută şi care arde calorii. Există o memorie a corpului şi astfel ei reuşesc foarte uşor să se adapteze unui program de mişcare şi să intre într-o formă apropiată de cea la care erau când erau în activitate. Am văzut asta la foarte mulţi sportivi de performanţă", a spus Carmen Brumă. 

Teoria este susţinută şi de Valeria van Groningen, care a povestit că, deşi nu se pregătise pentru un maraton, a reuşit să îl ducă la capăt, pe fondul unor antrenamente zilnice şi a unei cariere în sport. 

"Am fost şi eu la maratonul de la Frankfurt. Mă înscrisesem la proba de 10 km, dar fiind acolo am zis să alerg la tot maratonul, văd eu cum merge. Şi l-am alergat fără antrenament specific, adică doar cu 30 km pe săptămână, fără distanţe lungi. Muşchii au memorie, cum spuneai. L-am terminat, chiar dacă perioada de recuperare a fost mai lungă, dar am reuşit!", a replicat Valeria van Groningen. 

"Numai un sportiv de performanţă îşi poate permite asta, să spună 'hai să fac un maraton!'. Felicitări!", a conchis Carmen Brumă. 

"Nu recomand, totuşi, unui începător să facă asta. Eu ştiu ce înseamnă un maraton!", a mai spus Valeria van Groningen. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel